Begin je vakantie zonder zorgen: zo reis je eenvoudig naar Schiphol
Foto credits: Pexels

Yes! Je langverwachte reis kan eindelijk beginnen. Snel de laatste spullen in je koffer stoppen en de ‘goedemorgen zonder zorgen’ kan beginnen. Of wacht, natuurlijk wel als je je vervoer op tijd hebt geregeld. Niets is vervelender dan net voor je vakantie nog te moeten stressen over hoe je van A naar B komt. Op vakantie gaan geeft juist de ruimte om uit te rusten en dan wil je niet halsoverkop je avontuur beginnen. Adem in, adem uit! In dit artikel geven we je graag wat tips over hoe je het beste naar Schiphol kunt reizen. Lees je mee?

Stap in de trein

Wanneer we van plan zijn om te vliegen, dan kijken we vaak als eerste naar onze naaste omgeving. Welke opa, oma, vriend of vriendin kan ons naar het vliegveld brengen? Helaas is dit niet altijd mogelijk en zeker niet wanneer je ‘s nachts moet vliegen naar je vakantiebestemming. Je kunt er daarom ook voor kiezen om per trein te arriveren op de luchthaven. Je kunt eenvoudig via het perron met de roltrap naar Schiphol Plaza. Binnen no-time ben je dan bij de vertrek- en aankomsthallen. Houd er wel rekening mee dat de treinen niet altijd rijden en dat er mogelijk vertraging kan ontstaan door een defecte trein.

Een taxi bestellen

Ga lekker rustig zitten en laat de chauffeur het werk doen. Je vakantie kan nu al beginnen! Wanneer je toe bent aan wat comfort, minder stress en vooral lekker languit zitten, dan is een Schiphol taxi het ideale vervoermiddel. Het is daarbij verstandig om tijdig je taxi te reserveren, zodat je zeker weet dat je vervoer hebt op de dag van je vertrek. Zo zijn er altijd drukke maanden in het jaar waarin de taxi’s wat schaars zijn. Kom je met een taxi uit Amsterdam naar Schiphol dan kun je door de chauffeur eenvoudig bij je vertrekhal afgezet worden.

Met een eigen auto

Het is gelukkig goed mogelijk om met een eigen auto naar schiphol te komen. Ga je langer dan een week op vakantie? Dan moet je rekening houden met flinke, oplopende parkeerkosten. Het is daarbij goed om je af te vragen wat voordeliger is: een taxi huren of met je eigen vervoermiddel naar het vliegveld komen. Gelukkig is de luchthaven goed bereikbaar en zijn er veel goede parkeermogelijkheden. Ondanks de hoge kosten, weet je wel zeker dat je auto veilig staat gedurende je vakantie. Weer een zorg minder! Je kunt de borden volgen naar kort parkeren (maximaal 48 uur) of je kunt kiezen voor lang parkeren (vanaf 3 dagen). We wensen je een fijne vakantie!