4000 flexibele werknemers Pack klaar om personeelstekort Amsterdam op te vangen
Jens van Kerkvoort, commercieel manager bij Pack.
4000 flexibele werknemers Pack klaar om personeelstekort Amsterdam op te vangen

‘Nieuwe app Pack biedt Amsterdamse ondernemers met personeelstekort helpende hand’

Ruim 4000 flexibele werknemers van startup bedrijf Pack staan te trappelen om het in Amsterdam ontstane tekort aan personeel op te vangen. Met een simpele druk op de knop kunnen werkgevers personeel inhuren. “Met Pack kunnen bedrijven zich focussen op zaken die er écht toe doen, zoals groei van de onderneming, verbeteren van de bedrijfsvoering en het optimaal bedienen van klanten of opdrachtgevers”, aldus Jens van Kerkvoort, werkzaam als commercieel manager bij ‘on-demand job community’ Pack. Momenteel zit Pack in Amsterdam en er zijn plannen om dit jaar naar meer steden te gaan.

4000 flexibele werknemers Pack klaar om personeelstekort Amsterdam op te vangen
Jens van Kerkvoort, commercieel manager bij Pack.

In het eerste kwartaal van 2018 is de spanning op de arbeidsmarkt verder opgelopen. Het aantal vacatures nam toe met 8 duizend, terwijl het aantal werklozen met 30 duizend afnam. Het aantal banen groeide verder met 76 duizend. Voor het eerst sinds begin 2009 nam het aantal vaste werknemers naar verhouding meer toe dan het aantal flexibele werknemers. Dit meldde het CBS op basis van de laatste kwartaalcijfers over de arbeidsmarkt.

Hierdoor waren er eind maart 235 duizend openstaande vacatures, 49 duizend meer dan een jaar eerder. Doordat het aantal vacatures oploopt, terwijl het aantal mensen dat werkloos is verder daalt, neemt de spanning op de arbeidsmarkt toe. De arbeidsmarkt is nu twee kwartalen gespannen. Een gespannen arbeidsmarkt betekent dat de vraag naar arbeid bovengemiddeld is en het beschikbare aanbod relatief laag.

De nieuwe app van Pack speelt slim in op dit tekort en komt zowel werkgevers als werkzoekenden tegemoet en laat zien dat het uitzendbureau van de toekomst volledig digitaal kan. Jens van Kerkvoort: “Pack is bedoeld om de behoeftes van kandidaten en opdrachtgevers op een gemakkelijke manier samen te brengen op één online platform. Je kunt de app vergelijken met apps van bedrijven zoals Airbnb en Uber, maar dan om on-demand een mooie job te vinden. Werken wordt anno 2018 als een sociale activiteit gezien en moet daarom leuk maar tegelijkertijd flexibel zijn. Dat zijn belangrijke criteria voor de nieuwe werkzoekenden. Door daar aan tegemoet te komen haalt ons personeel het maximale uit zichzelf wat de prestaties op de werkvloer ten goede komt. De werkgevers zullen daar uiteindelijk de vruchten van plukken.”

“Werkgevers kunnen zich gratis aanmelden en op ieder moment van de dag kan er een vacature uitgezet worden. Bedrijven kunnen aangeven wat voor kandidaat er nodig is en wanneer. De werkzaamheden en de cultuur binnen het bedrijf moeten worden beschreven alsmede de salarisindicatie. Dan heeft een bedrijf dezelfde dag nog goed gemotiveerd personeel in de zaak staan die graag voor ze aan de slag gaan.”

Kiki Stolk is één van die gemotiveerde krachten van Pack. Ze is in haar nopjes met de nieuwe app. Kiki Stolk: “Sinds ik met de Pack app werk verdien ik zo nu en dan een centje bij terwijl ik kan meedraaien bij verschillende leuke en leerzame bedrijven. Je vindt makkelijk en snel veelzijdige banen via de Pack app, en komt dus steeds in een andere omgeving terecht. De werkgevers bij Pack zijn behulpzaam en erg blij met de hulp die ik ze aanbied.”

4000 flexibele werknemers Pack klaar om personeelstekort Amsterdam op te vangen
Pack-werknemer Kiki Stolk.

Met Pack hoeven bedrijven niet te wachten op sollicitaties, maar kunnen ze direct na het publiceren van de vacature kandidaten uitnodigen voor de job. Goede werknemers kunnen ze toevoegen aan hun favorieten om ze ook voor andere jobs te bewaren, en zo hun eigen sterrenteam van flexwerkers samen te stellen”, vertelt Jens van Kerkvoort vol toewijding over de nieuwe app.

Eleonore Verkerk spreken we tijdens haar flexwerk bij de feestelijke lancering van een nieuw Amsterdams influencer- & content marketingbureau dat opereert vanuit de Houthavens in Amsterdam. “Vandaag sta ik hier en morgen weer bij een ander leuk bedrijf. En overmorgen misschien wel bij nog een ander bedrijf. Dat is zo leuk aan mijn werk bij Pack, de flexibiliteit en diversiteit. Niet alleen qua bedrijven maar ook qua verschillende werkzaamheden. De ene keer een sales functie de andere keer een promotie baan, dat houdt het wel zo leuk allemaal”, vertelt Eleonore vol enthousiasme.

Leon Bultman, ook aanwezig tijdens de feestelijke lancering en werkzaam als Online Marketing Specialist bij het kantoor van Pack geeft meer voordelen van de app aan. Bultman: “Bedrijven weten zelf het beste wat ze nodig hebben en daarom krijgen ze volledige vrijheid. Van het actief benaderen van kandidaten tot het accepteren van sollicitaties. Elke keer als iemand een job uitvoert via Pack krijgen ze een review. Zo weet een bedrijf wat voor een arbeidskracht ze in huis halen.”

Opdrachtgevers & branches

Opdrachtgevers die de app nu al gebruiken zijn onder andere Café Zurich, Air, Beerwulf, Restaurant Johannes, de Ysbreeker en Glow agency. Branches waar Pack zich momenteel specifiek op richt zijn Horeca, Entertainment, Klantenservice, Logistiek, Marketing en Promotie. Daar binnen zijn allerlei jobs voor handen.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Pack voor werkgevers 

Pack voor werknemers