020: Meer dan een nummer

Elke stad heeft wel zijn bijnamen, Amsterdam wordt ook wel Mokum genoemd, Rotterdam wordt Rotjeknor genoemd en Utrecht spreken we dan ook het liefst uit zonder de t aan het einde. Maar ook de netnummers worden verbonden met de steden, zo wordt naar Rotterdam verwezen met 010, Utrecht met 030 en naar de hoofdstad van ons land, Amsterdam, met het 020 nummer. Maar wat betekenen deze netnummers en wat houden ze eigenlijk in?

Oorsprong

Door het groeiende aantal abonnees werden de telefoonnummers steeds langer. Telefoonnummers werden nog niet opgeslagen in je IPhone 14, maar je moest gewoon nog ouderwets aan een draaischijf draaien op een telefoon, waarbij elk cijfer apart gedraaid moest worden. De lange netnummers in combinatie met de langer geworden telefoonnummers zorgden ervoor dat mensen kortere netnummers wilden. Deze wens werd dan ook vervuld en de netnummers werden verkort, zodat men minder lang hoefde te draaien. Zo veranderde het Amsterdamse netnummer van 02900 naar 020. Inmiddels zijn deze kortere netnummers, zoals eerder aangegeven, iconen en symbolen geworden, die verbonden zijn met de trots van een bepaalde stad.

Voordelen 020

Het 020 nummer wordt zowel internationaal als nationaal als prestigieus beschouwd, omdat het verbonden is aan de hoofdstad en de veruit bekendste stad van Nederland. Door Amsterdam heen en vooral op de Zuidas zijn de grootste en bekendste nationale en internationale bedrijven gelegen. Hierdoor komt het prestigieus over om een Amsterdams netnummer te hebben. Amsterdam is ook de duurste stad van Nederland voor bedrijfspanden, hierdoor kan het gros van de bedrijven het zich niet veroorloven om zich in de hoofdstad te vestigen.

Wat een bedrijf dan wel kan doen is een 020 nummer aanvragen, waardoor ze toch met Amsterdam verbonden zijn en een bepaalde allure hebben. Of het nou om een groot bedrijf draait of om een nagel studio, iedereen kan een 020 nummer aanvragen en zich prestigieus voelen.

020 op mobiel

De netnummers worden altijd geassocieerd met vaste lijnen en dus bedrijfstelefoons of thuistelefoons. Het is tegenwoordig echter ook mogelijk om een vastgelegd 020 nummer door te schakelen naar je mobiele telefoon. Dit is een ideale optie voor bijvoorbeeld zakelijke gesprekken. Op deze manier ben je ook meteen altijd bereikbaar, waar je je ook maar bevindt. Je kunt ook je 020 nummer doorschakelen naar een andere mobiel.

Met dit alles kom je met een 020 nummer op je mobiel professioneel en prestigieus over en hoeven mensen je niet via WhatsApp te bellen op je privénummer en bewaar je je privacy. Zo krijg je geen last van vele ongewenste gesprekken en weet je privé en zakelijk goed te blijven onderscheiden, en dat alles met een prestigieus 020 nummer.