Koningsdag 2020 in Amsterdam (en Koningsnacht)

Koningsdag 2020 in Amsterdam (en Koningsnacht)
Bootjes op de Amstel. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Maandag 27 april 2020 is het tijd voor Koningsdag 2020 in Amsterdam. Een dag voor Koningsdag 2020 viert Amsterdam Koningsnacht 2020. Volgens traditie zijn er op deze dag weer een heleboel leuke dingen in Amsterdam te beleven. Via dit blog lees je welke leuke dingen er in de stad te doen zijn tijdens Koningsnacht en Koningsdag 2020.

Let op i.v.m. de huidige Corona ontwikkelingen gaan de evenementen in dit blog NIET door!

Koningsnacht 26 april 2020

Dance events

Oranjegevoel Festival

In de Westerunie vindt op Koningsnacht het Oranjegevoelfestival plaats!

Koningsnacht Oranje Feest Driemond

Vanaf 23 tot en met 28 april staat Driemond weer in het teken van het Oranjefeest.

Bredewegfestival

Het Bredewegfestival is een feest in de Watergraafsmeer in Amsterdam-Oost. Het feest begint op de avond voor Koningsdag met Opera Op Straat. Check bij de Koningsdagactiviteiten wat er op Koningsdag zal plaatsvinden.

Homomonument

Bij het homomonument wordt traditiegetrouw weer een leuk feest georganiseerd.

Waterkant
Onder het motto ‘WE’RE BACK BY POPULAR DEMAND’ is het tijdens Koningsdag weer feest bij Waterkant. “Je weet hoe hard we vorig jaar gingen.. Dit jaar doen we het lekker opnieuw! Warm je stembanden op en kom shinen op Koningsnacht tijdens onze Tropische Karaokeavond. Wordt het ‘No Scrubs’ van TLC of ‘Turn me on’ van Kevin Lyttle? Je hoeft het natuurlijk niet alleen te doen dus trommel je girlband of boygroup op. Get ready en wordt koning of koningin van de avond”, aldus de organisatie.

 

Koningsdag 27 april 2020

Dance events

Club Akhnaton

In Club Akhnaton vindt KING CUBA plaats. Het schijnt vorig jaar erg gezellig geweest te zijn geweest en dit jaar gaan ze het dunnetjes over doen.

RAI Amsterdam

Kingsland Festival bij de RAI Amsterdam herbergt een groot aantal toonaangevende artiesten. Onlangs publiceerden we er een artikel over: Afrojack, Fisher, Joris Voorn, Snelle en internationale superster Wizkid op Kingsland Festival 2020

FB event: https://www.facebook.com/KingslandFestival

Olympisch Stadion

Jawel, jawel, Oranjebloesem doet haar intrede in ons prachtige Olympisch Stadion in Amsterdam. In de line-up staan op het moment van schrijven de namen van de volgende artiesten: Joris Voorn, Reinier Zonneveld – live, De Sluwe Vos en Tsepo x Some Chemistry. We publiceerden onlangs een artikel over het Oranjebloesem Festival.

Westerunie

Cartel Kingsday 2020 doet op Koningsdag traditiegetrouw haar intrede in de Westerunie. Het feest start om 12:00 uur ‘s middags en gaat door tot de volgende dag 18:00 uur. In de line-up sieren de namen van de volgende dj’s: Jackmaster, Ben Sims, Folamour, Freddy K, Detroit Swindle, Jamie Sandrien, Carlos Valdes, William Djoko, Mézigue, Titia, JP Enfant, Philou Louzolo, Job Sifre, Pablo Discobar Soundsystem, Marsman, Mino Abadier, Kennedy en Tenzers.

Kroegen / cafe’s

Bar Wisse

Op Koningsdag 2020 is het feest bij Bar Wisse! Er is onder andere een live optreden van zanger Danny Lukassen.

DE DAG VAN DE KONING bij Mossel & Gin.

Voor het vierde jaar op rij reizen we vol moed en frisse energie af naar de meest gezellige, intieme en tropische tuin van Amsterdam in het Westerpark. Na drie prachtige jaren op rij met jullie Westerpark af te breken en telkens weer de grens te verleggen is het tijd voor iets extra’s. Dit jaar pakken we net wat groter uit en voegen we een tweede stage toe aan de voorzijde van Mossel & Gin. Verwacht de sferen die je van ons gewend bent maar dan nog met een extra sausje om de boel nog net even wat lekkerder te maken. En waar er aan energie geen gebrek is en we niet genoeg krijgen van alleen De Dag vliegen we dit jaar door naar de Paradiso om De Nacht ook onvergetelijk te maken.

MAGIC RIMBOE bij Waterkant

Bij Waterkant organiseren ze voor de derde keer op rij de royal collabo van Magic System Amsterdam, Rimboe Riddim en Waterkant Amsterdam voor een Majestieuze Koningsdag Fissa. Van Afrobeats en Dancehall tot Reggaeton en Hiphop. Daarnaast nodigen ze natuurlijk weer wat live-artiesten uit om het koningsfeestje compleet te maken.

“Rimboe Riddim en Magic System Amsterdam gaan van 12:00 tot 20:00 de kade doen trillen en Waterkant Amsterdam zorgt voor de drinks en heerlijke food om deze dag op en top Royal te maken”, is te lezen op de Facebook-event pagina.

Vrijmarkten

Westerpark

In het Amsterdamse Westerpark vindt Troonopvolgers plaats. Er is onder andere vrijmarkt, veilingshow, muziek, theater en een upcycle workshop.

Kindervrijmarkt

Op het Eikenplein wordt op Koningsdag een koningsdagmarkt voor kinderen georganiseerd. De markt start om 09:00 uur ‘s ochtends en duurt tot 13:00 uur in de middag.

Koningsdag Erasmuspark

Het Erasmuspark staat komende Koningsdag weer in het teken van Koningsdagvieringen. We schreven er in 2019 een artikel over. Wellicht nog leuk om terug te lezen.

Joris Ivensplein in IJburg

Het Joris Ivensplein in IJburg doet weer volop mee aan Koningsdag 2020!

NDSM Vrijhaven

Op die prachtige NDSM Vrijhaven vinden vanaf 09:00 uur ‘s ochtends tot en met 20:00 uur ‘s avonds weer allerlei leuke dingen plaats!

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd -> Koningsdag 2019 in Amsterdam (en Koningsnacht)