Koningsdag 2019 in Amsterdam (en Koningsnacht)
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Koningsdag algemene informatie

Zaterdag 27 april 2019 was het tijd voor Koningsdag 2019 in Amsterdam. Traditiegetrouw waren er een hoop dingen in Amsterdam te doen. Volg nu ons nieuwe blog:

Koningsdag 2020 in Amsterdam (en Koningsnacht)

Koningsdag 2019 – activiteiten, feestjes & festivals

Koningsdag bij Brasserie NEL

Koningsdag 27 April staat op het Amstelveld het feest van Brasserie NEL op het programma. Het feest, genaamd NEL DANST, duurt van 12.00 uur tot 20.00 uur. Artiesten zijn Sergio Tee, DJ Roog, Robert Feelgood, Soulvation en Dennis van der Geest!

Facebook-page Brasserie NEL 

Koningsdag 2019 in Amsterdam (en Koningsnacht)
Amstelveld.
Photocredits: Brasserie NEL

Feest bij Cafe Oosterling – Koningsdag op straat!

“Geen Koningsdag zonder Cafe Oosterling en het Frederiksplein. Jaar op jaar steevast de hotspot waar Mokum de koning viert. Enzovoorts. Kranig en met een brede glimlach. Op het gemoedelijke Frederiksplein in het hart van de stad kruisbestuiven vrolijk gelijkgestemden met elkaar en gaan de handjes de lucht in”, aldus de organisatie van het straatfeest bij Oosterling! Op het Frederiksplein aan het begin van de straat wordt het weer een groot spetterend feest! In de line-up staan Stefano Richetta, JOE FINCH, Kraut – Daniel Zuur en El Rub-a-Dub! De redactie van Vrije Tijd Amsterdam is er al een aantal keer geweest en zodoende kunnen we dit feestje van harte aanbevelen.

De Vondelpark vrijmarkt op Koningsdag

Traditiegetrouw is er in het Vondelpark weer een vrijmarkt voor de kinderen. Het is de gelegenheid voor kinderen om hun oude speelgoed, te klein geworden kleding te verkopen, en hun muzieklessen eindelijk eens om te zetten in klinkende munt. Voor ouders is het de gelegenheid om tweedehands kleren voor hun kinderen te kopen. De vrijmarkt in het Vondelpark op Koningsdag is zeer zeker een bezoek waard, de sfeer is prettig en de prijzen zeer betaalbaar.

VTA agenda: De Vrijmarkt op Koningsdag Vondelpark

Kindervrijmarkt op het Artisplein

Op het Artisplein is er kindervrijmarkt. Daar kun je spulletjes verkopen, een optreden geven en voorbijgangers uitdagen om jouw spelletje te spelen!

VTA Agenda: Kindervrijmarkt Artisplein

Studio/K vrijmarkt

Studio/K wordt tijdens het aankomende oranje feest omgetoverd tot een vrijmarkt. Naast de markt is er muziek, oud-Hollandse spelletjes, karaoke-sessies en zullen er borrelhapjes en biertjes verkocht worden!

Overige vrijmarkten in de stad

Uiteraard zijn er vele andere vrijmarkten in de stad. Een paar leuke om te bezoeken zijn sowieso die van de Burgemeester de Vlugtlaan, het Osdorpplein, het Westerpark en het Noorderpark.

King of the Jungle: de Tulp x Super Social

“Wat gebeurt er als je de meest sexy clubavond van de binnenstad op Koningsdag een podium geeft op het gezelligste en vooral zonnigste plein van de Pijp? Juist. Dé party die je niet mag missen”, zijn de rake teksten van de organisatie. Het feest vindt eerst buiten plaats vanaf 12:00 uur. Om 20:00 uur verplaatst de vrolijke menigte zich naar binnen. Het feest wordt georganiseerd door de Tulp & Super Social. Toegang is geheel gratis! Zo zijn ze bij de Tulp & Super Social dan ook wel weer….

King of the Jungle: de Tulp x Super Social

Koningsdag 2019 Amsterdam – King Loesoe met Café Thijssen

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! Jawel, in het gezellige Café Thijssen wordt het weer een groot en fantastisch feest! Bij dit oranje festijn in de Jordaan kun je heerlijke Hitjes, R&B, Disco, Funk en swingende all-time Classics knallend door de speakers verwachten! Gratis entree!

VTA Agenda King Loesoe met Café Thijssen

Café La Rosa in de Oranjestemming

Op Koningsdag sieren o.a. Kees v.d. Stad, Eddy Spier, Jordy Roelvink en Jaime van Dijk de line-up! Dat wordt echt een tof feest. Iedereen is van harte welkom!

Koningsdag 2019 in Amsterdam (en Koningsnacht)
Image credits: cafe La Rosa

VTA Agenda: Cafe La Rosa

Tap Zuid presenteert KONINGSDAG!

Tap Zuid presenteert KONINGSDAG! De festiviteiten starten om elf uur ‘s ochtends en gaan door tot en met acht uur in de avond! Tijdens deze dag die plaatsvindt op het Maasplein is er o.a. een kinder vrijmarkt, kunnen bezoekers dansen en sjansen, is er een craftbier bar, springkussen, lekkere hamburgers en overheerlijke pannenkoeken!

Koningsdag 2019 in Amsterdam (en Koningsnacht)
Image credits: Tapzuid

VTA Agenda: Tap Zuid

Breakfast Club voor de 8e keer van de partij!

De Breakfast Club is op zaterdag 27 april 2019 voor de 8e keer present tijdens de ‘Oranje-vieringen’ in de hoofdstad. Het feest begint om 07:00 uur ’s ochtends en gaat door tot 18:00 uur.

FB-pagina event Breakfast Club

Koningsdag in de Reguliers

Het feest duurt op Koningsdag tot 20:00 uur ’s avonds. Dat is voor alle buitenfeesten de eindtijd. Dat is door de Gemeente Amsterdam zo vastgesteld. De line up tijdens Koningsdag in ‘de Regenboog’ straat, bestaat uit DJ Q (Curacao), Sergio Tee, Clark Kent, Mister NiceKai, Rob Boskamp & MC 11. Zodra het feest buiten afgelopen is, gaat het feest bij de diverse zaken net als op Koningsnacht door tot de vroege uurtjes.

VTA Agenda: Koningsdag 2019 – Gay Street Party

Koningsdag bij Queers 

Queers doet voor de allerlaatste keer mee aan de Koningsnacht en Koningsdagactiviteiten in Amsterdam. De gezelligste LGBTQ kroeg van de stad start op vrijdagavond met Patty Pam-Pam, Ashley Knight en Skyla uit New York!

Het wordt een feestje met heel veel gezellige dragshows! Koningsdag gaat het Oranje feest vrolijk verder. Als het even meezit kunt u weer op de foto met Patty Pam-Pam en Maxima!

Koningsdag 2019 in Amsterdam (en Koningsnacht)
Patty Pam Pam en Maxima. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

VTA Agenda: Koningsdag 2019: Kings & Queers

Vuurwerk bij de Sloterplas

Het vuurwerk op de Sloterplas moet een prachtige afsluiting worden van een geweldig verlopen Koningsdag 2019 in Amsterdam. Tijdens dit spektakel kun je een kwartier lang genieten van een spectaculaire vuurwerkshow! 

VTA Agenda: vuurwerk bij de Sloterplas

Feest bij Generator / Oosterbar

Het wordt tijdens Koningsdag keihard knallen op goede beats bij Generator / Oosterbar Amsterdam aan de Mauritskade. De line-up bestaat onder andere uit enkele lokale toppers die we vaker hebben zien optreden. Vandaar dat we dit evenement met een gerust hart kunnen aanraden.

Koningsdag 2019 in Amsterdam (en Koningsnacht)
Image credits: Geneator / Oosterbar

FB-pagina Generator / Oosterbar

Terrasmus kijkt uit naar Koningsdag in het Erasmuspark

Vrije Tijd Amsterdam staat de aankomende week grotendeels in het teken van de festiviteiten rondom Koningsdag 2019 in Amsterdam. In het kader daarvan blikte we vooruit met Terrasmus, dé horecagelegenheid in het Erasmuspark in West, en tevens de drijvende kracht achter de feestelijkheden die zaterdag 27 april in het Erasmuspark zullen plaatsvinden.

VTA Agenda: Erasmuspark 

Koningsdag 2019 in Amsterdam (en Koningsnacht)
Photocredits: Terrasmus

Koningsdag in de Valeriusstraat

Sinds jaar en dag is het kruispunt Emmastraat / Valeriusstraat het punt in Oud-Zuid voor Koningsdag/nacht. Ook dit jaar hebben ze een podium met muziek, DJ, buitenbars en de gezelligste mensen van Oud-Zuid. Bij mooi weer testen ze de muziek en bars alvast op Koningsnacht vanaf 18:00 tot…………

VTA Agenda: Koningsdag in de Valeriusstraat

Een nieuw Oranje festival aan ’t IJ

Een nieuw Oranje festival aan ’t IJ: vrijmarkt, muziek, zweefmolen, buitenbar, suikerspinnen en meer…. Deel je talent en handelswaar vanaf 07:00 uur op de vrijmarkt aan de Oostelijke Handelskade. Met een heleboel activiteiten en optredens. Een feest voor iedereen georganiseerd door Bombarie, Lloyd en Puerto Pata Negra.

VTA Agenda: Oranje handelsfest

FPQ XL – Paradiso

UltraSexi presenteert een Koningsdagspecial:FPQ XL GAAT NAAR HET KONINKLIJK PALEIS! Maar, let op, nou niet allemaal naar de Dam gaan hoor… Het gay feest vindt volgens traditie plaats in de poptempel Paradiso.

VTA Agenda: FPQ XL – Paradiso

Koningsdag in Amsterdam NDSM Vrij­haven – Vier Koningsdag op de NDSM-werf!

De NDSM-werf daar kun je tijdens Koningsdag 2019 in Amsterdam prima vertoeven. In de NDSM vrijhaven doet iedereen mee aan de Oranje gekte om er uiteindelijk een spetterend Oranjefeest van te maken.

VTA Agenda: Koningsdag in Amsterdam NDSM

Bredewegfestival

Ze zijn al maanden hard aan het werk voor het volgende Bredewegfestival. Aankomend weekend gaan ze er hopelijk met een mooi festival de vruchten van plukken. Het Bredewegfestival in Amsterdam-Oost organiseert op Koningsnacht de Opera Op Straat en op Koningsdag podia met acts. Een doel van Stichting Bredewegfestival is het organiseren van een jaarlijks muziek- kunst- en theaterfestival in Amsterdam!

FB-event pagina: Bredewegfestival

Koningsdag bij Van der Veen Bar & Kitchen

In de Beethovenstraat maakt Bar & Kitchen er een heerlijk feest van tijdens Koningsdag 2019! Er is o.a. een buitenbar, bbq en snacks. Het jongste spul kan meedoen aan koekhappen en spijkerpoepen!

Koningsdag 2019 in Amsterdam (en Koningsnacht)
Image credits: Van der Veen

VTA Agenda: Van der Veen Bar & Kitchen

Feest bij het historische homomonument 

Koningsnacht en Koningsdag gaan de voetjes weer van de vloer bij het homomonument! Koningsnacht start om zeven uur ’s avonds en duurt tot één ’s nachts. De volgende dag start het festijn alweer om elf uur in de ochtend en gaan ze door tot acht uur! Tijdens de openluchtfeesten zijn er lekkere optredens met dj’s, lekkere muziek, opgewekt publiek en vrolijke vrijwilligers!

FB-pagina Koningsnacht op de Westergas

Rapido in de Paradiso

Rapido feesten (GAY) feesten zijn niet meer weg te denken en al helemaal niet op Koningsdag. Tijdens de viering gaat een deel van de Amsterdamse LHBTI community los op de klanken van een berg met goede dj’s tijdens de Rapido feestjes die er georganiseerd zullen worden. Traditiegetrouw start Rapido in de Paradiso. Feestbeesten die er dan nog geen genoeg van kunnen krijgen kunnen los gaan tijdens de after-party in de Westerunie.

Kingsland Festival in Amsterdam

Kingsland is terug in Amsterdam met hét Oranje festival van het jaar. Van noord tot zuid en west tot oost, vieren we samen Koningsdag met duizenden feestende bezoekers en de beste DJ’s en live-acts van het moment.

Credits: YouTube – Kingsland Festival

Oranjebloesem bij het Olympisch Stadion

Weg van de dagjesmensen, dansen bij het Olympisch Stadion, een gouden biertje in je hand en genieten van eigenzinnige artiesten. Dit is Oranjebloesem! Jawel, jawel, dat moet weer een heerlijk feestje worden op een hopelijk met zonovergoten Koningsdag in Amsterdam 2019. Een kijkje in het programma levert de informatie op dat het een line up is met internationale klasse! Met veel artiesten van vaderlandse bodem.

‘Op Koningsdag gaan we voor een brede selectie van underground helden’, aldus de organisatie van Oranjebloesem!

CARTEL KINGSDAY 2019

KONINGSDAG IN AMSTERDAM 2019 – CARTEL KINGSDAY 2019. Cartel Kingsday vindt plaats vanaf 12:00 uur ’s middags op 27 april 2019 tot en met 06:00 uur de volgende ochtend. Het feest vindt plaats binnen en buiten de Westerunie. Meer informatie treft u via het FB event van CARTEL KINGSDAY 2019.

VTA Agenda: Cartel Kingsday 2019

Loveland van Oranje in het Meerpark

Loveland van Oranje vindt traditiegetrouw op Koningsdag weer plaats in het Meerpark Amsterdam. Vanaf elf uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds kunnen bezoekers zonder enige vorm van twijfel weer helemaal los gaan! Voor meer details over het Loveland van Oranje festival kun je ook een kijkje nemen in de agenda van Vrije Tijd Amsterdam.

Urban Music Festival Kingsday

Op zaterdag 27 april 2019 vindt het Urban Music Festival Kingsday 2019 plaats. De organisatie heeft er zin in en we gaan er vanuit dat de artiesten en festivalgangers dat ook gaan krijgen! Het event staat ook in de Amsterdam agenda van Vrije Tijd Amsterdam.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Heeft u relevant nieuws met betrekking tot Koningsnacht of Koningsdag in Amsterdam 2019? Wij zijn graag op de hoogte. Stuur dan een e-mail naar info@vrijetijdamsterdam.