Internationale Vrouwendag in Amsterdam

Op woensdag 8 maart staat er in de hele wereld de Internationale Vrouwendag op het programma. Deze dag, die sinds 1912 voor het eerst in Nederland gevierd werd, staat voor het gevoel van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld. Het is een historische en belangrijke dag om aandacht voor de positie van de vrouw te vragen.

Deelnemers

Amsterdam doet volop mee aan de Internationale Vrouwendag 2017. Zo hebben onder meer de Amsterdamse locaties, Tolhuistuin, Oostblok, Gemeente Amsterdam-Oost, Stedelijk Museum Amsterdam, Theater Perdu, Rosarium, De Nieuwe Ooster en Pakhuis De Zwijger speciaal voor deze vrouwendag activiteiten georganiseerd.

Het 8 maart comité

Het 8 maart comité Amsterdam is een onafhankelijke initiatiefgroep van actieve vrouwen van verschillende organisaties met verschillende achtergronden, die zich op persoonlijke titel inzetten voor de organisatie van strijdbare viering van Internationale Vrouwendag. Het comité komt één keer per maand samen om de positie van vrouwen in de maatschappij te bespreken.

Women’s March

Verschillende Nederlandse organisaties en individuen maakten zich zorgen of de vrouwenrecht-doelen die in 1995 in Beijing zijn vastgesteld wel gehaald zouden worden. Door hun gezamenlijke doel, empowerment van vrouwen en gendergelijkheid,  ontstond op 2 november 2006 WO=MEN, Dutch Gender Platform. Sindsdien zetten zij zich gezamenlijk in voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen (gender equality) en de rechten en ‘empowerment’ van vrouwen wereldwijd.

Naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag en de aanstaande Tweedekamer verkiezingen organiseert Wo=men op 11 maart 2017 een speciale March, waarin een eind aan discriminatie, gelijke rechten voor alle mensen, waardering van elkaars diversiteit centraal staat. Al meer dan 5000 mensen marchen mee!

Programma Women’s March Amsterdam:

12.30 – 13.00 uur verzamelen op de dam
13.00 – 13.15 uur toespraak (Uitleg en huisregels)
13.15 – 14.30 uur mars van de Dam naar Museumplein
14.30 – 15.00 uur sprekers op Museumplein
15.00 uur einde demonstratie

#IMarchFor
#WhyIMarch
#StillMarching
Houd voor meer informatie de Facebookpagina in de gaten.

vrijetijdamsterdam.nl
Gerelateerd artikel: