Wees lief voor elkaar wees lief voor de stad
Stemlokaal in de Pijp. foto: vrijetijdamsterdam.nl

Wees lief voor elkaar wees lief voor de stad

Ik mocht gister niet even snel een paar fotootjes schieten in de Club Claire waar de D66 zich had verzameld voor het traditionele feestje rond de verkiezingsuitslag. Een paar algemene fotootjes had ik nodig voor een artikel rondom de verkiezingen in de hoofdstad.

“Nee, meneer, sorry dat kan echt niet. We hadden het echt graag gewild maar het voegt nu niets toe om ons zo op de foto te nemen. Heb je het trouwens al gehoord? Thierry die is momenteel helemaal naar de klote aan het gaan. Had je dat al gehoord”, aldus de krullende D66 ‘woordvoerder’ aan de deur van de nachtclub aan het Rembrandtplein.

Dagen zo niet weken lang had ik me al dood geïrriteerd aan het met modder gooien tussen de diverse partijen via de Nederlandse media. Op woensdagnacht bereikte dit zijn dieptepunt toen de D66 ‘er het ogenschijnlijke eigen ‘ordinaire zuipfeestje’ op valse en amateuristische wijze probeerde te verbloemen door zonder argumentatie en onderbouwde argumenten naar een andere partij te wijzen….

We zijn in Nederland doorgegaan op de toon die is ingezet in de Verenigde Staten tijdens de strijd tussen Trump en Clinton die uiteindelijk werd gewonnen door de eerst genoemde. Het heeft weinig meer met politiek en/of inhoud te maken.

Toen ik mijn weg door de Amsterdamse binnenstad vervolgde druppelde het nieuws binnen dat Groen/Links haar slag had geslagen in de stad. Eigenlijk kon het me gestolen worden en overheerste de blijdschap en het geruststellende gevoel dat we eindelijk van de publieke verkiezingsstrijd verlost zijn.

Rest me niets anders dan alle raadsleden succes en wijsheid toe te wensen voor de aankomende periode en zoals een geliefd man in de stad ooit zei: ‘wees lief voor elkaar wees lief voor de stad’.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd bericht:

Foto’s, video en verhaal: Pegida demonstratie Amsterdam