Wat te doen tijdens de herfstvakantie in Amsterdam?
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Corona of niet het is bijna herfstvakantie in Amsterdam. Heb jij al plannen voor de herfstvakantie in Amsterdam? Wij hebben in ieder geval een leuke lijst samengesteld van leuke dingen die je kunt doen tijdens de herfstvakantie in Amsterdam. De herfstvakantie in Amsterdam duurt van 10 oktober 2020 t/m 18 oktober 2020.

Amsterdam Museum

In het Amsterdam Museum kun je naar de tentoonstelling over bier, al eeuwenlang de brandstof van Amsterdam. In Bier. Amsterdam, stad van bier en brouwers komt de bezoeker alles te weten over de hoofdstedelijke biergeschiedenis, inclusief bredere context en kritische terzijdes. Bezoekers kunnen na afloop in het museumcafé genieten van een speciaal Amsterdam Museum-biertje. Dit Amsterdam Museum bier in blik is speciaal uitgebracht voor deze tentoonstelling. Daarnaast zijn er nog meer leuke tentoonstellingen te bezoeken in het Amsterdam Museum.

Adres: KALVERSTRAAT 92

Arti et Amicitiae

Op het vernieuwde Rokin in Amsterdam kun je best eens bij Arti et Amicitiae naar binnen stappen. Op 12 oktober start daar de tentoonstelling: ArtSpace van Natalia Cincunegui. Je kunt hier ook terecht voor een tentoonstelling welke wordt georganiseerd naar aanleiding van de ‘Buning Brongers Prijs’, een tweejaarlijkse Nederlandse kunstprijs voor jonge beeldend kunstenaars.

Adres: Arti et Amicitiae, Rokin 112

VTA agenda

ARTIS

Heb jij het nieuwe olifantje in ARTIS al gespot? ARTIS en Micropia zijn ook tijdens de herfstvakantie geopend. Het vooraf reserveren van tickets en een starttijd blijft verplicht. ARTIS geeft gehoor aan de oproep van de burgemeester van Amsterdam en adviseert bezoekers vanaf 13 jaar in de binnenlocaties zoals Micropia, het Planetarium, de binnenverblijven, de horeca en de ARTIS-winkel een mondkapje te dragen. Dit advies geldt niet voor het ARTIS-park in de buitenlucht. Bekijk www.artis.nl/veelgesteldevragen voor alle vragen over je bezoek aan ARTIS.

Adres: ARTIS, Plantage Kerklaan 38-40

Boom Chicago

Bij Boom Chicago zou je een bezoekje kunnen brengen aan Sitcom. Daarnaast worden er nog meer leuke shows georganiseerd. Het is altijd gezellig om een bezoekje te brengen aan Boom Chicago.

Adres: Rozengracht 117

Cinetol

Uit eten gaan en concerten bezoeken, een gouden combinatie, blijkt in tijden van Corona. Zo ook bij de Cinetol waar je iedere donderdagavond kunt genieten van een heuse dinnershow. Dat wil zeggen een driegangendiner, livemuziek van een opkomend talent en een dj in de intieme setting van hun zaal.

Adres: Tolstraat 182, 1074 VM Amsterdam

Concertgebouw

Tijdens de herfstvakantie in Amsterdam kun je met een gerust hart een bezoekje brengen aan het Concertgebouw. Het Concergebouw heeft onlangs ontheffing voor 250 bezoekers gekregen. Restaurant LIER, waar je voorafgaand of na het concert kunt genieten van een heerlijke lunch of diner, is geopend. De kaartjes gaan als warme broodjes over de toonbank.

Adres: Concertgebouwplein 10, 1071 LN Amsterdam

Wat te doen tijdens de herfstvakantie in Amsterdam?
De voorzijde van het prachtige concertgebouw. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

De 9 straatjes

Weleens een wandeling gemaakt door de 9 straatjes in Amsterdam-Centrum? In de 9 Straatjes vind je leuke winkels die je kunt bezoeken. Vergeet geen bezoekje te brengen aan de plaatselijke horeca in dit winkelgebied. De straatjes verbinden de Prinsengracht, de Keizersgracht, de Herengracht en de Singel met elkaar. Loop er lekker rond voor het ‘geef mij maar Amsterdam’ gevoel.

Hotel Arena

Amsterdam, 22 september 2020 – Alles wat ze bij Hotel Arena doen, draait om bijzondere ontmoetingen. Zo ook tijdens hun evenementen en voor hun nieuwste concept staan de ontmoetingen van hun chef Sander Louwerens, beter bekend als Sander Lof naar zijn voormalige restaurant Lof, geheel centraal.

Ze zoeken de ontmoeting in de vorm van een samenwerking met gast chef-koks die elk op hun eigen manier een binding hebben met de chef van Hotel Arena. Ze trappen af met drie avonden waarop Sander samen met bekenden uit het vak een smaakvol 4-gangen diner gaan klaarmaken.

Hotel Arena heeft de eer om Alain Caron (Cafe Caron), Merijn van Berlo (Choux) en Leonardo Pacenti (Toscanini) uit te nodigen in de keuken van Hotel Arena Amsterdam. Onlangs publiceerden we een artikel over deze smaakvolle en gezellige avonden!

Adres: ‘s-Gravesandestraat 55, 1092 AA Amsterdam

Openbare Bibliotheek Amsterdam

Het is altijd prima vertoeven bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam aan de Oosterdokskade. Er worden veel activiteiten georganiseerd voor kinderen, maar ook volwassenen zullen het in de centrale OBA naar hun zin hebben. De airconditioning is hier goed geregeld en het is gemakkelijk afstand houden. Kortom alle ingredienten voor een leuk uitstapje zijn aanwezig.

Adres: Oosterdokskade 143

Stedelijk Museum

Kinderen zien vaak andere dingen dan grote mensen wanneer ze naar kunst kijken. Daarom hebben ze in het Stedelijk Museum een speciale audiotour vóór en dóór kinderen gemaakt. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld een kunstwerk ontdekken dat net op een stripboek lijkt. Hoor jij ook welk geluid dat schilderij maakt? Volg de kinder audiotour door met je telefoon de QR-codes te scannen op de flyer die verkrijgbaar is in het museum. In totaal zitten er zes kunstwerken in de kinder audiotour. Kun jij ze allemaal vinden?

Natuurlijk zijn er bij het Stedelijk Museum in Amsterdam nog meer leuke dingen te doen.

Tolhuistuin

Van 12 oktober tot en met 22 oktober vindt bij de Tolhuistuin het Warming Up Festival plaats. Tolhuistuin is Warming Up. Net als de rest van de wereld. Maar wat betekent dat? Hoe wonen we samen op een opwarmende planeet? Doe en denk mee in de herfstvakantie op het Warming Up Festival. Maak vlogs en animatievideo’s, recycle je kleding, maak je eigen duurzame chocolademerk en laat de planeet praten. Tijdens het Warming Up Festival vinden er ook veel kinderactiviteiten plaats.

Adres: IJpromenade 2 Tolhuisweg 5 Tolhuisweg 1, Buiksloterweg 5, 1031 KT Amsterdam

VTA Agenda

Heb jij ook een leuke tip voor de herfstvakantie in Amsterdam? Stuur een e-mail naar rik@vrijetijdamsterdam.nl. Ten slotte is het leuk om eens een kijkje te nemen op deze website over Amsterdam.

Geschreven door:

Rik Verkaik

VTA De Stad

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd – Leuke dingen doen in Amsterdam

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam