Verdachte neergeschoten na steekincident op Amsterdam Centraal Station
Amsterdam Centraal Station. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Verdachte neergeschoten na steekincident op Amsterdam Centraal Station

Amsterdam – Op het Centraal Station in Amsterdam heeft vrijdagmiddag kort na het middaguur een steekincident plaatsgevonden. Daarbij zijn twee personen gewond geraakt. Agenten hebben een verdachte neergeschoten, schrijft de politie.

Ter behandeling naar ziekenhuis

“Zowel de verdachte als de twee slachtoffers van het steekincident zijn ter behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. Ter plaatse wordt een uitvoerig onderzoek ingesteld. De politie kan op dit moment nog niets melden over de achtergrond van het steekincident. Zoals gebruikelijk verricht de Rijksrecherche het onderzoek naar het schieten door de politieagent.

Onderzoeksteam roept mensen op die getuige zijn geweest

Het onderzoeksteam roept mensen die getuige zijn geweest van het incident of beelden hebben gemaakt om contact op te nemen met het onderzoekteam via 0900-8844 of rechtstreeks beelden te uploaden via onderstaand tipformulier”, is te lezen in het officiële bericht van de politie.

VTA Banner
VTA Banner
VTA Banner
VTA Banner

Update

Burgemeester Femke Halsema heeft geschokt gereageerd op de steekpartij met terroristisch motief op het Centraal Station, schrijft AT5.

‘Wat er gisteren is gebeurd is heel ernstig’, zegt Halsema. ‘Twee nietsvermoedende reizigers zijn van achteren neergestoken.’ Aldus de burgemeester tegenover AT5.

Het is afschuwelijk voor familie

‘Het is afschuwelijk wat er is gebeurd voor familie, vrienden en bekenden van hen, maar ook voor reizigers en mensen die op CS werkten’, citeert AT5 de burgemeester.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Wordt supporter van Vrije Tijd Amsterdam 

Lees ook: Leuke dingen in Amsterdam zondag 2 september