Top-4 voordelen van een bakfiets in de stad

Twijfel je over de voordelen van een bakfiets in de stad? Middels dit artikel nemen we die twijfels maar al te graag weg. We geven je vier mooie voordelen van een bakfiets in de stad. En we tippen je de ‘Bakfietsen bij mantel‘. Je zult er hopelijk een hoop plezier aan beleven.

Maar, voordat we met de voordelen van een bakfiets in de stad beginnen, zetten we nog even kort uiteen wat er met een bakfiets bedoeld wordt. Het zijn die grote fietsen met aan de voorzijde een rechthoekige bak. Bakfietsen zie je veelal in grote steden. En het zijn logischerwijs vaak de gezinnen, met kleine kinderen, die in het bezit van een bakfiets zijn. De bakfiets wordt door vele mensen ook wel omschreven als een transportfiets.

Vervoeren van de kids

Het vervoeren van de kids per bakfiets wordt door de meeste mensen aangegeven als meest ideale middel van de bakfiets. En, we moeten toegeven, het is natuurlijk ontzettend makkelijk om dat kleine kroost in de bakfiets te hebben. Prachtig bijkomend voordeel vinden we dat die kleintjes echt ontzettend zitten te stralen als ze in de bakfiets door de stad worden vervoerd.

Boodschappen

De bakfiets kun je ideaal gebruiken voor de boodschappen. Je fietst gemakkelijk van winkel naar winkel. Als je de winkel uitkomt drop je je boodschappen lekker makkelijk in de bak van de bakfiets. Het kan ook prima samen met de kinderen. De bakken op de bakfiets zijn in de regel namelijk hartstikke groot.

Milieuvriendelijk

Een beter milieu begint bij jezelf. Jawel, de meeste mensen kennen deze uitdrukking maar al te goed. Het is natuurlijk wel zo. Waarom zou je boodschappen gaan doen met de auto als je dit ook met de bakfiets kunt doen? En waarom ga je de kinderen van school halen met de auto? Kom op hoor, denk aan de volgende generaties. Pak toch lekker die bakfiets, naast goed voor het milieu is het ook nog eens goed voor je eigen gezondheid.

Licht trappen

De bakfietsen van tegenwoordig zijn ideaal. Ze zijn zo gemaakt door de fabrikanten, dat je echt maar heel licht hoeft te trappen. Nou, dat is echt super gewoon. Ideaal voor als je met je kinderen en boodschappen van hot naar her door de stad heen moet.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Neem ook eens een kijkje op vrijetijdamsterdam.nl/cultuur