Roze in Blauw: ‘Afpersers gay mannen actief’

Roze in Blauw: 'Afpersers gay mannen actief'
Willikeurige foto tijdens Pride Amsterdam.

Roze in Blauw waarschuwt gay mannen die langzaam weer beginnen met daten, voorzichtig te doen. Er lijkt een bende actief welke zich richt op homoseksuele mannen. In het bericht van Roze in Blauw is te lezen dat er een opvallende trend is bij slachtoffers van mislukte dates of pogingen daartoe gaande is. ‘Aanvankelijk verloopt de correspondentie tussen het slachtoffer en zijn ‘date’ prettig. Echter vanuit het niets claimt de ‘date’ minderjarig te zijn en probeert hiermee zijn slachtoffer onder druk te zetten en geld afhandig te maken’, aldus Roze in Blauw.

Waarschuwing voor deze praktijken

Roze in Blauw waarschuwt gebruikers van datingsites en apps voor dit soort praktijken. Ben je slachtoffer geworden of is dit jou overkomen? Dan word je door Roze en Blauw verzocht hier melding van te maken. Je kunt Roze en Blauw onder andere telefonisch bereiken via het telefoonnummer 088 169 1234. Zij staan een ieder graag te woord.

Daten moet leuk en veilig zijn

Mannen beginnen langzaam aan weer met daten. Daten moet vooral leuk én veilig zijn. Tips over veilig daten vind je op de pagina van Roze in Blauw.

VTA De Stad

vrijetijdamsterdam.nl