Reguliersdwarsstraat is een regenboogpad rijker
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

De Reguliersdwarsstraat in Amsterdam is sinds afgelopen week een regenboodpad rijker. In dé homostraat van Amsterdam werd een artistiek vormgegeven regenboogpad aangelegd. Het stukje kunst is gelegen bij de onderdoorgang van het Carlton hotel. Volgens de initiatiefnemers ligt het regenboogpad daar speciaal om voetgangers erop te attenderen dat ze zo de meest kleurrijke straat van de hoofdstad kunnen inlopen.

Herinrichting Reguliersdwarsstraat

Op de website van de Reguliers is te lezen dat het gekleurde stukje pad is aangelegd als onderdeel van de herinrichting van het gedeelte van de Reguliersdwarsstraat tussen de Geelvinckssteeg en de Vijzelstraat. Volgens de initiatiefnemers was dat stukje van de straat niet erg aantrekkelijk, vanwege enkele kantoorgebouwen. Het pad is circa 32 meter lang en meer dan 5 meter breed.

Reguliersdwarsstraat is een regenboogpad rijker
Een deel van de Reguliersdwarsstraat nog voor opening. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Landelijke regenboogpaden

Landelijk gezien liggen er in bijna 40 andere Nederlandse plaatsen vergelijkbaar ogende regenboogpaden. Althans, daar liggen ze meer als zebrapad of voetpad. Het eerste regenboogzebrapad in Nederland werd in juni 2013 in Utrecht aangelegd.

Reguliersdwarsstraat is een regenboogpad rijker
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Levendigheid

Sinds de heropening weten de bezoekers de Reguliersdwarsstraat weer te vinden. Vele discotheken en nachtclubs zijn nu geopend als bar, met binnen ruimte om te zitten en buiten om plaats te nemen op het terras. De danspasjes zijn bij enkele ‘roze’ kroegen ingeruild voor de bingokaarten. De excentrieke club NYX opent vanaf 10 juli weer haar deuren. Deze ruimte is omgetoverd tot nachtcafé.

VTA Uitgaan

vrijetijdamsterdam.nl

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam