Partij van de Ouderen: Hou patatkraam Waterlooplein open!

Wil van Soest: “Koesteren en niet onder de voet laten lopen door linksdraaiende vernieuwingsdrift”

De patatkraam van Monique Quist moet van de gemeente Amsterdam per 1 oktober verdwijnen van het Waterlooplein. Het marktplein wordt opnieuw ingericht en in de nieuwe plattegronden is de snackbar van de onderneemster uit het plein geknipt. De Partij van de Ouderen springt in de bres en wil dat de kraam voor het Waterlooplein behouden blijft. De populariteit van Quist is groot. Iedereen lijkt van haar te houden. Ambtenaren van de gemeente, die om de hoek in de Stopera werken, komen met regelmaat hun patatje halen, zegt Quist in De Telegraaf. Ook is ze met haar tent dé ontmoetingsplaats voor de marktbezoekers en dan met name voor de buurtgenoten die een betaalbaar bakje koffie willen halen. “Ik ben het sociale punt van de buurt”, zegt ze.

Koffie voor 1,40

De onderneemster is sterk verbonden met de markt. Dat zegt ook een bestuurder van de Waterloopleinmarkt in De Telegraaf. “Quist is Amsterdamse en spreekt de taal van de straat. Als je haar laat handhaven, gaat iedereen netjes in de pas lopen. Dat doet ze fantastisch. Er is hier nooit rottigheid. De gemeente kan nog wat van haar leren. Het Waterlooplein is er voor de onderkant van de maatschappij. Niemand die hier komt, heeft een dikke portemonnee, 1,40 euro voor een ouderwetse filterkoffie vinden mensen geweldig.” De Partij van de Ouderen is het hier helemaal mee eens en breekt een lans voor het voortbestaan van de snackkar. “Dit soort plekken moet je koesteren en niet onder de voet laten lopen door linksdraaiende, biologische vernieuwingsdrift. Monique is goud waard voor de markt!”, zegt fractievoorzitter Wil van Soest.

Het raadslid dient dinsdag in de raad een motie in waarmee ze ervoor wil zorgen dat de patatkraam van Quist, ook na renovatie, een plek houdt op het Waterlooplein.

vrijetijdamsterdam.nl