Open Kaart: een kritisch gesprek met Rutger Groot Wassink

Open Kaart: een kritisch gesprek met Rutger Groot Wassink
Wethouder Rutger Groot Wassink (links op de foto) is dinsdag 6 oktober te zien in de Balie. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam, 24 september 2020 – Op dinsdag 6 oktober speelt de Amsterdamse wethouder Sociale Zaken Rutger Groot Wassink van GroenLinks open kaart in De Balie. Een uur lang bevraagt De Balie-programmamaker Tim Wagemakers hem kritisch over zijn sociale plannen die voor werkgelegenheid in de stad moeten gaan zorgen en een impuls aan de Amsterdamse economie moeten geven na de coronacrisis.

Zelden vielen er in zo’n korte tijd zulke raken klappen in de Amsterdamse economie. In onze hoofdstad keert het UWV nu al 50 procent meer WW-uitkeringen uit dan vorig jaar. Bovendien lijkt niemand er vanuit te gaan dat de stad snel of zonder kleerscheuren uit de crisis gaat komen. Wethouder Rutger Groot Wassink wil soelaas bieden, met ambitieuze – en daarmee spraakmakende – sociale plannen. Kan hij de werkgelegenheid in Amsterdam op peil houden? Wat houden zijn plannen in? Of – belangrijker – wat gaat de Amsterdammer er op korte termijn van merken?

Open Kaart

In de onregelmatig verschijnende serie Open Kaart daagt De Balie hoofdrolspelers uit het Amsterdamse nieuws uit om een uur lang open kaart te spelen. Een 1-op-1 gesprek waarin de belangen van de Amsterdammer centraal staan.

VTA De Stad

vrijetijdamsterdam.nl