ONONTDEKT AMSTERDAM: SISSY BOY HOMELAND OP HET KNSM EILAND
Foto: Funda.nl

ONONTDEKT AMSTERDAM: SISSY BOY HOMELAND OP HET KNSM EILAND

Vandaag in ons tweede deel van ‘onontdekt Amsterdam’, de grote Sissy Boy Homeland shop op het KNSM eiland. Niet voor iedereen maar voor velen nog een mooi onontdekt stukje in de hoofdstad.

De Sissy Boy winkel zit gevestigd in Loods 6 van het KNSM eiland. Bij Sissy Boy Homeland waan je je in een grote ruimte waar van alles mogelijk is. Sissy Boy verkoopt onder andere super leuke dames-, heren- en kinderkleding, woonaccessoires, speelgoed en boeken. Geen standaard collectie, maar echte creatief uitziende originele kleding en spullen.

Ben je klaar met winkelen en is het tijd om na te denken waar u gaat lunchen? Niet nodig. U kunt in de Sissy Boy Homeland shop ook terecht voor een heerlijke kop koffie en een dito lunch. Deze speciale lunchroom heet Sissy-Boy Daily. Er zijn tafeltjes met stoelen zowel binnen als buiten, maar je kan ook aan de grote houten tafel gaan zitten en nadat je je bestelling hebt doorgegeven genieten van hetgeen je door een super vriendelijke bediening voorgeschoteld krijgt.

Je kunt het trouwens ook omdraaien gezien je er prima kunt ontbijten. Ga je met een gevulde maag lekker door de winkel struinen.

Er zijn verschillende warme en koude dranken te verkrijgen en ook fruit smoothies die eventueel gecombineerd kunnen worden met een bergje verse yoghurt. Toch zin in een ijsje maar dan met een gezond tintje. Bestel dan een Fruitijsje. Of wat dacht u van high-tea?

Bij Sissy-Boy daily is het brood super vers, handgemaakt en te verkrijgen met een ruime keuze aan beleg. Ze hebben een ‘boterham van de dag’, huisgemaakte soep en ‘quice van de dag’.

Zelfs aan het jongste kroost is gedacht. Voor kids verkoopt Sissy Boy speciale boterhammen met pindakaas, jong belegen kaas, hazelnootpasta of jam.

Sissy Boy Homeland is maandag en zondag geopend vanaf 10:00 uur. De rest van de week vanaf 09:0 uur. De winkel sluit iedere dag van de week om 18:00 uur.

Naast Sissy Boy is er veel meer de doen in Loods 6. Er zitten meerdere winkels, er vinden tal van culturele activiteiten plaats. Tentoonstellingen in de Bagagehal, congressen in de Kompaszaal, allerlei evenementen en kunstuitingen in en om het gebouwencomplex. Hieronder vindt u alle winkels overzichtelijk op een rij. En na het shoppen: dan is het bij café-terras de Kompaszaal even tot rust komen en genieten van het prachtige uitzicht op het IJ. Uiteraard óók op zondag.

Bedrijven in Loods zijn Boekhandel Van Pampus, Bulthaup, Fit aan ’t IJ, Galerie Pien Rademakers, John Grootjen Houten Vloeren, Kompaszaal, Pol’s Potten, SBK Kunstuitleen, Studio Pansa, Wanrooij Gallery en Wijnkoperij de Hermitage.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl