HIV?! Daar kun je zeker oud mee worden!

HIV?! Daar kun je zeker oud mee worden!
Jacob Sleutelberg. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

HIV?! Daar kun je zeker oud mee worden!

“HIV?! Daar kun je zeker oud mee worden. Kijk maar naar mij. Ik ben nu 68 en fiets elke dag vrolijk door de stad”, aldus een opgewekte Jacob Sleutelberg als vrijwilliger donderdagmiddag actief in de Beurs van Berlage tijdens de vijfde dag van de expositie ‘I will Speak, I will Speak!’

‘I will Speak, I will Speak!’
Expositie: ‘I will Speak, I will Speak!’

Atlas 2018, de organisator van de indrukwekkende tentoonstelling, verzamelde verhalen van mensen met hiv over de hele wereld. Ze reisden daarvoor onder andere naar Duitsland, Suriname en Zuid-Afrika om uiteindelijk tijdens de Wereld Aids Conferentie in Amsterdam het werk aan het grote publiek te tonen.

Tijdens ‘I will Speak, I will Speak’, kunnen bezoekers een audiotour volgen, en foto’s en tekst bekijken uit de diverse landen. Daarnaast wordt er in groepsverband gesproken over actuele thema’s met betrekking tot de aidsproblematiek.

HIV?! Daar kun je zeker oud mee worden!
Foto van de expositie ‘I will Speak, I will Speak!’

“In Nederland gaat het goed. Maar, in andere landen heerst nog een enorm stigma”, laat de 68-jarige Amsterdammer Jacob Sleutelberg al wijzend naar een videofragmentje gemaakt in een land waar mensen de stempel nog steeds toebedeeld krijgen.

Sleutelberg vervolgt: ”HIV blijft altijd in je zitten maar als je je aan de therapie houdt dan is er feitelijk niks aan de hand. En, die therapie betekent dat je elke dag een pil moet nemen.

Dan draag je het ook niet over. En weet je, je kunt er zelfs op een veilige manier vader mee worden”, laat Sleutelberg weten voordat hij zijn weg vervolgt richting zijn teamgenoten van ATLAS 2018.

De expositie ‘I will Speak’, I will Speak!’ is nog te zien tot en met donderdag 2 augustus. De tentoonstelling is gratis toegankelijk.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

HIV test week bij GGD in Amsterdam