Het verhaal achter Move Mobility Experience

Het verhaal achter Move Mobility Experience
Foto via Move Mobility Experience

Vrije Tijd Amsterdam is altijd maar zeker in tijden van Corona op zoek naar leuke verhalen in de hoofdstad. In dat kader stelden we een aantal vragen aan Stéphanie Floor van Move Mobility Experience.

Wilt u ‘Move Mobility Experience’ eens introduceren?

“Move Mobility Experience is een interactieve tentoonstelling voor het hele gezin. Onze tentoonstellingen openen je ogen voor de toekomst van mobiliteit, telkens vanuit een ander thema. Time to Move laat je ervaren hoe mobiliteit zich ontwikkelt. Je ziet het verleden en de toekomst van mobiliteit in de stad met zelfrijdende en elektrische auto’s en supersnelle fietsen.”

Foto via Move Mobility Experience

Kunt u de organisatie achter Move toelichten?

“Move is een initiatief van Pon, de grootste mobiliteitsgroep van Nederland en bekend van o.a. Swapfiets, Gazelle, Volkswagen en Greenwheels.”

Kunt u iets vertellen over de locatie waar Move gehuisvest is?

“Move is gelegen op het Stadionplein pal naast het Olympisch Stadion. Er zijn verschillende ruimten.

De Mobility Experience: een interactieve tentoonstelling over mobiliteit voor ‘t hele gezin. In de kelder van Move vind je Ben’s Garage waar je de meest iconische auto’s kunt bewonderen in steeds wisselende tentoonstellingen. Momenteel een overzicht van 100 jaar mobiliteit. Er zijn twee restaurants, Madame Cyclette en Restaurant Wils van o.a. chef Joris Bijdendijk. En diverse winkels zoals de fietswinkel Ride Out, de Move Shop en Swapfiets.

Voor bezoekers die met de auto komen kan er geparkeerd worden onder het Olympisch Stadion.”

Is ‘Move Mobility Experience’ leuk om met het hele gezin te bezoeken?

“Ja, de experience is gericht op kinderen tussen de 8 en 12 jaar. En voor ouders is het ook interessant. Een erg leuk uitje juist voor het hele gezin.”

Het verhaal achter Move Mobility Experience
Foto via Move Mobility Experience

Is de tentoonstelling elke dag te bezoeken?

“Op dit moment is de interactieve tentoonstelling geopend op woensdag, zaterdag en zondag. Tijdens de schoolvakanties is de Experience de gehele week open, behalve op maandag. Boek vooraf tickets om zeker te zijn van een plek via move.amsterdam.”

Zijn er mogelijkheden voor een hapje en een drankje?

“De entree bedraagt 5 euro per persoon, dit is inclusief een drankje en gebak van de dag bij onze buurvrouw Madame Cyclette. Voor of na je bezoek aan de Mobility Experience kun je in Move op ieder moment van de dag terecht voor eten en drinken. Van een snelle kop koffie tot een verfijnd diner met uitzicht op het Olympisch Stadion.”

Wat is het assortiment van de Move Shop?

“Speelgoed, modelauto’s en merchandise van diverse auto- en fietsmerken.”

Het verhaal achter Move Mobility Experience
Foto via Move Mobility Experience

Zijn er bij een bezoek nog speciale Corona-regels waar men zich aan moet houden?

“Ja, vanwege het coronavirus kun je de Move Mobility Expierence alleen bezoeken in tijdvakken van 1.5 uur. Het is verplicht om vooraf een ticket te reserveren via move.amsterdam.

Tijdvak 1: 10.00 – 11.30 uur
Tijdvak 2: 11.30 – 13.00 uur
Tijdvak 3: 13.30 – 15.00 uur
Tijdvak 4: 15.30 – 17.00 uur

Per tijdvak kunnen zes huishoudens van maximaal vijf personen de tentoonstelling bezoeken. Bij binnenkomst vragen we bezoekers om de handen te reinigen en 1.5 meter afstand van elkaar te houden.”

Heeft u zelf nog iets toe te voegen?

“Ja in de schoolvakanties organiseren we activiteiten voor kinderen, de Move Kids Club. Bijvoorbeeld met een 3D pen een vliegtuig, auto of fiets ontwerpen of met behulp van een VR bril kun je fietsles krijgen op de Dam in Amsterdam. Houd onze website in de gaten voor de actuele agenda.”

Dit interview is afgenomen voor de aangekondigde Lockdown. Move Mobility Experience is nu dus gesloten tot en met 19 januari 2021. We hopen van harte dat ze de deuren snel weer mogen openen!

Interview door:

Rik Verkaik

VTA De Stad

vrijetijdamsterdam.nl