Het verhaal achter Kaasboerderij Amsterdam Sloten

Het verhaal achter Kaasboerderij Amsterdam Sloten
Robert-Jan Weijers

Vrije Tijd Amsterdam speurt dagelijks naar leuke bedrijven in Amsterdam. Kaasboerderij Amsterdam Sloten is daar een mooi voorbeeld van. We stelde een aantal vragen aan eigenaar Robert-Jan Weijers.

Zou je allereerst Kaasboerderij Amsterdam Sloten eens willen introduceren?

Kaasboerderij Sloten is in 1991 gestart door Gerard en Tini van Drunick, zij hadden toen een markthandel en kaaswinkel. Inmiddels doen zij vanwege de pensioenleeftijd een stapje terug en neemt de jonge garde het over.

Maken jullie de kaas zelf en hoe gaat dat in zijn werk?

Vroeger werd er kaas gemaakt, echter door de veranderende wetgeving was dit op een gegeven moment niet meer toegestaan. Sindsdien verkopen wij de lekkerste kazen uit alle windstreken.

Welke soorten kaas zijn er bij Kaasboerderij Amsterdam Sloten verkrijgbaar?

Ons assortiment bestaat grotendeels uit boerenkaas, vers van het mes! Uiteraard kunnen de mensen die niet van boerenkaas houden ook bij ons terecht voor een lekker stuk kaas. Voor een mooie kaasplank hebben wij diverse buitenlandse kazen.

Hoeveel mensen werken er bij Kaasboerderij Amsterdam Sloten?

Er werken op dit moment 3 mensen bij de kaasboerderij.

Hebben jullie veel moeten improviseren door de Coronacrisis?

Tijdens de coronacrisis mochten wij gelukkig open blijven, in het begin was dat wel even spannend of dat wel of niet zo zou zijn. Wij hebben de winkel wat ruimer opgezet zodat er voldoende afstand gehouden kan worden. Ook hanteren wij maximaal 2 klanten, met ons erbij 4 personen, tegelijk in de winkel. Met wat stickers, pijlen en een aangepaste looproute is dit prima te doen. Uiteraard hebben we veel mazzel gehad met het weer, waardoor de mensen lekker buiten in het zonnetje konden wachten.

Waar komt de passie voor kaas vandaan?

Dat vind ik een goeie vraag, mijn opa had vroeger een kaashandel in de buurt van Haarlem; “kaashandel succes” en bezorgde aan huis in die omgeving, waarschijnlijk zit het dus in de genen 🙂

Wat is het hoogtepunt in de historie van Kaasboerderij Amsterdam Sloten?

In 2021 bestaan wij 30 jaar, die 30 jaar is één groot hoogtepunt!

Worden er op de kaasboerderij ook nog andere producten verkocht?

Naast een ruime selectie boerenkaas hebben wij ook een selectie buitenlandse kazen. Ook hebben wij een notenbar met vers gebrande noten, welke wij zelf branden en mixen op locatie. Wij zijn ook leverancier van biologische groente en fruitpakketten (op bestelling) van Kievit uit Katwijk.

Nog iets toe te voegen?

Kaasboerderij Amsterdam Sloten is de aankomende weken alleen op vrijdag en zaterdag open. Vanaf 12 augustus is de kaasboerderij weer 4 dagen per week open. De winkel is gevestigd aan de Akersluis 6 in Amsterdam. Dit voor de mensen die geïnteresseerd zijn in een bezoekje aan de kaaswinkel.

Voor meer info en de laatste acties volg ons op Insta: @kaasboerderijsloten

Interview door:

Rik Verkaik

VTA De Stad

vrijetijdamsterdam.nl