Het cadeau van de stad: OOG Amsterdam
OOG Amsterdam. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Het cadeau van de stad: OOG Amsterdam

Vrije Tijd Amsterdam waande zich maandagavond onder het toeziend oog van de A’DAM Toren in ‘het cadeau van de stad’ oftewel OOG Amsterdam. OOG is een project van creator Lucas de Man en ontwerper Pascal Leboucq van Stichting Nieuwe Helden.

Het cadeau van de stad: OOG Amsterdam
Het cadeau van de stad: OOG Amsterdam. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

“Deze kunstinstallatie die in de publieke ruimte voor het Amsterdamse A Lab hangt wil mensen uitnodigen zichzelf en elkaar net iets meer écht te zien. Omdat iedereen gezien mag worden, zeker in de anonimiteit van de hoofdstad.

In een wereld waar niet langer één waarheid, één overkoepelende ideologie is en iedereen voor zichzelf moet uitmaken waar hij voor staat en gaat, is meer dan ooit nood aan ontmoeting. Momenten waarop jij jezelf, een ander en de wereld tegenkomt en dat je raakt in je eigen zoektocht. Een moment waar jij niet moet en dus mág zijn: ontmoet.

Het cadeau van de stad: OOG Amsterdam
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

De publieke ruimte is de plek bij uitstek om deze ontmoetingen te laten plaatsvinden. Daar kun je het niet weten, het zoeken en het zijn samen delen. In al haar projecten en acties streeft Nieuwe Helden ernaar om de publieke ruimte geen anonieme consumptiemarktwerkplaats te laten zijn, maar een plek van verbinding, verwondering, verstrooiing, verbazing, verwarring. En uiteindelijk: ontmoeting”, aldus de bedenkers van deze bijzondere kunstinstallatie.

En, gezegd moet worden, het is zeker de moeite waard een bezoekje te brengen aan deze mooie kunstinstallatie. Luister de audio terwijl je al starend over ’t IJ en al hangend in de ruimte even helemaal tot je zelf komt. Job Cohen is al geweest, nu u nog…

Het OOG is elke dag te bezoeken, voor tijden en het van tevoren reserveren van kaarten (dit wordt aanbevolen!) ga naar www.oogamsterdam.nl. 

vrijetijdamsterdam.nl