‘Groeten uit het Noorderpark’ voor helden en buurtgenoten

‘Groeten uit het Noorderpark’ voor helden en buurtgenoten

Het Noorderpark is voor buurtbewoners een gezellige ontmoetingsplek, maar in coronatijd liggen de meeste zomeractiviteiten stil. Veel mensen hebben zware maanden achter de rug en bovendien gaat lang niet iedereen op vakantie. Daarom lanceert Stichting Noorderpark samen met ondernemers en parkpartners het project ‘Groeten uit het Noorderpark’. Met het versturen van zomerse ansichtkaarten vanuit het park deelt men toch een beetje het vakantiegevoel, vooral met mensen die wel een opsteker kunnen gebruiken!

van 1 juli t/m 31 augustus vinden parkbezoekers op diverse locaties een uitgiftepunt met zomerse ansichtkaarten uit het Noorderpark. Met deze kaart kun je een bekende óf een onbekende verrassen door een persoonlijke wens te schrijven. Voor de ‘helden’ in coronatijd staat er ook een verrassing op; de ontvanger van de kaart kan kiezen uit een ijsje bij de ijssalon, een prosecco bij de pizzaboer of een gevulde koek bij de bakkerij. Ook kun je ervoor kiezen om samen met de afzender van de kaart een kop koffie te gaan drinken, gewoon een gezellig ‘bakkie pleur’ te nuttigen of een tweede haring gratis bij de visboer te eten. Kortom, de ansichtkaartschrijvers krijgen zo de mogelijkheid om hun buren te verrassen, wellicht ook te ontmoeten en zo beter te leren kennen.

‘Groeten uit het Noorderpark’ start op 1 juli met een speciale aftrap in het park. Parkpostbodes fietsen rond met een mobiele postkar en vragen bezoekers een kaart te schrijven voor een (on)bekende buurtgenoot. De uitgiftepunten en verzending van kaarten blijft tot 31 augustus actief, de aanbiedingen lopen zolang de voorraad strekt. Dit project is een initiatief van Stichting Noorderpark i.s.m. stichting SPIN, Grand Café Noorderpark, Noorderparkbad, Stichting Samenscholers (Roze Tanker), De Pizzabakkers, Vishandel de Zeemeeuw, Bakkerij Sjoerd van Willes, IJssalon IJskoud de Beste, Hotmamahot (de Gele Pomp), Doras en Pompet.

Stichting Noorderpark versterkt samen met bewoners en parkpartners de levendigheid in het park. Doel is om een groene en verbindende plek te zijn voor iedereen. De ontmoetingen zorgen voor inspiratie, zelfvertrouwen en voor een thuisgevoel in de buurt. Ook is er alle ruimte om zelf activiteiten te organiseren, kijk voor alle activiteiten op de website van het Noorderpark.

Wil je iemand opgeven die een kaartje heeft verdiend? Ken jij een coronaheld of iemand die juist een moeilijke tijd heeft? Stuur naam en adres uiterlijk 24 augustus naar email: goedidee@noorderpark.nl of lever dit in bij een van de tien afgiftepunten, of bij de postkar in het park. De adressen worden alleen voor dit project gebruikt.

VTA De Stad

vrijetijdamsterdam.nl