Gemeente en burger samen verantwoordelijk voor bestrijden gladheid

Zorg voor uw eigen veiligheid en die van uw buren. Met een sneeuwruimer, bezem, zand of keukenzout komt u al een heel eind. Wacht niet te lang met zout strooien, anders vriest het aan. Gebruik strooizout op een verstandige en verantwoorde manier.

Gemeente en burger samen verantwoordelijk voor bestrijden gladheid

Sneeuwval en gladheid kunnen grote problemen in het verkeer veroorzaken. Het bestrijden van gladheid is een belangrijke taak waarvoor de gemeente en de burger gezamenlijk verantwoordelijk zijn. Dat is te lezen in een bericht op de website van de Gemeente Amsterdam.

De Gemeente Amsterdam geeft verder aan dat de Gemeente van november tot en met april actief werkt aan gladheidbestrijding. Ook wordt er in deze periode de weerkaarten goed in de gaten gehouden. Bij een voorspelling van gladheid wordt preventief gestrooid en dit gebeurt veelal midden in de nacht, voordat in de stad de ochtendspits begint.

Wat kan de Amsterdammer doen?

De Gemeente Amsterdam bestrijdt de gladheid niet op trottoirs, voetpaden en binnenwegen in de wijken, omdat dit te hoge kosten met zich meebrengt en het milieu extra belast. Bewoners en ondernemers worden verzocht om de eigen stoep sneeuwvrij te maken door de sneeuw op te ruimen en/of zout te strooien.

Gemeente en burger samen verantwoordelijk voor bestrijden gladheid
Niet alleen maar problemen vanwege de sneeuw. Vooral kinderen zoals deze kleine dame hebben een hoop lol met de sneeuw. Foto: Marieke Mink

Strooizout

Als inwoner kunt u in sommige gevallen strooizout ophalen bij uw stadsdeel. Kijk bij de informatie van uw stadsdeel of dat kan. Bedrijven kunnen niet terecht bij het stadsdeel. Zij kunnen zout inkopen bij een particuliere aanbieder zoals een tuincentrum, aldus de Gemeente Amsterdam.

Tips

De Gemeente geeft ook tips: Zorg voor uw eigen veiligheid en die van uw buren. Met een sneeuwruimer, bezem, zand of keukenzout komt u al een heel eind. Wacht niet te lang met zout strooien, anders vriest het aan. Gebruik strooizout op een verstandige en verantwoorde manier. Het zout is namelijk schadelijk voor het milieu en het tast planten en bomen aan. Pas uw rijsnelheid aan als u de weg opgaat en schaf winterbanden voor uw auto aan.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

NS past dienstregeling aan