Gemeente Amsterdam gaat harder optreden tegen het coronavirus

De Gemeente Amsterdam gaat harder optreden tegen het coronavirus. Dat is te lezen in een schrijven van de Gemeente Amsterdam. Omdat het aantal van de vastgestelde coronabesmettingen in Amsterdam oplopen en om te voorkomen dat de ziekenhuizen weer volstromen, waardoor er mogelijk een nieuwe lockdown nodig is, wordt onder andere het toezicht in de horeca aangescherpt. Eerder werd al een aanlegverbod voor bootjes bij Park Somerlust en een deel van de Weesperzijde in het leven geroepen.

Thuisbezoek beperken en afstand houden

Naast de maatregelen die alleen voor Amsterdam gelden wordt er op aangedrongen om thuis bezoek te beperken tot maximaal 6 personen. Dit gaat om personen vanaf 13 jaar. Nederlanders worden verzocht alleen bezoek te ontvangen als er 1,5 meter afstand van elkaar gehouden kan worden. Dit is een dringend advies van de Veiligheidsregio wat gelijk staat aan het advies van het Rijk.

Mogelijk nieuwe maatregelen

Als het aantal besmettingen in de regio Amsterdam blijven oplopen, worden er mogelijk nieuwe maatregelen genomen. De Veiligheidsregio laat weten dat dan wordt overwogen om een vervroegde sluitingstijd voor alle horeca in te stellen, te beginnen om 24:00 uur. Er kan op individuele basis een verplichte thuisquarantaine worden opgelegd. In de stad of zelfs in de regio Amsterdam kan het dragen van een mondkapje verplicht gaan worden. Samenkomsten kunnen opnieuw terug gebracht worden tot een maximum van 30 personen.

Al ingestelde maatregelen

Eerder werden door de Veiligheidsregio al aanvullende maatregelen genomen. Zo is het verplicht om sinds 5 augustus in delen van Amsterdam met een mondkapje te lopen. Op het gebied van verkeer zijn sommige delen van de stad ingedeeld als eenrichtingsverkeer. De Veiligheidsregio heeft dagjesmensen gevraagd om drukke plekken te vermijden. Er wordt mede met borden van de geldende maatregelen op aangestuurd dat de maatregelen worden nageleefd.

Gemeente Amsterdam gaat harder optreden tegen het coronavirus

Verantwoordelijkheid

De Gemeente Amsterdam laat weten het erg belangrijk te vinden dat mensen zich aan de basisregels blijven houden. Er wordt onder andere gedoeld op afstand houden, drukke plekken vermijden, het dragen van mondkapjes, het thuis blijven bij klachten en dat je je op tijd laat testen. Ook na 1 september geldt dat je zoveel mogelijk vanaf je huisadres moet werken. De gemeente rekent erop dat een ieder verantwoordelijk zal nemen zodat de extra maatregelen niet nodig zullen zijn.

VTA De Stad

vrijetijdamsterdam.nl