Geheel vernieuwde Kalverpassage geopend in Amsterdam
Romy Monteiro bij de opening van de Kalverpassage

Geheel vernieuwde Kalverpassage geopend in Amsterdam

Vanavond opende Kroonenberg Groep met trots de geheel vernieuwde Kalverpassage. Het sterke winkelaanbod en de toevoeging van indrukwekkende kunst zorgen ervoor dat de vernieuwde Kalverpassage een belangrijke bestemming in Amsterdam is. Hoogtepunt van de opening was de onthulling van het imposante lichtkunstwerk “Triangular Grid” van kunstenares Sigrid Calon. Het kunstwerk wordt afgebeeld op de LED-plafonds in de entreegebieden van de Kalverpassage. Bijzonder aan het kunstwerk is, dat deze het komende jaar elke minuut zal veranderen.

Vanavond opende Kroonenberg Groep met trots de geheel vernieuwde Kalverpassage. Het sterke winkelaanbod en de toevoeging van indrukwekkende kunst zorgen ervoor dat de vernieuwde Kalverpassage een belangrijke bestemming in Amsterdam is. Hoogtepunt van de opening was de onthulling van het imposante lichtkunstwerk "Triangular Grid" van kunstenares Sigrid Calon. Het kunstwerk wordt afgebeeld op de LED-plafonds in de entreegebieden van de Kalverpassage. Bijzonder aan het kunstwerk is, dat deze het komende jaar elke minuut zal veranderen.
Vlnr Van der Burg, Bamberger en Calon

Eigenaar Kroonenberg Groep is verantwoordelijk voor de herontwikkeling, in samenwerking met 3W real estate naar ontwerp van de Architecten Cie. De Kalverpassage is de nieuwe aantrekkelijke verbinding tussen de Heiligeweg en de Kalverstraat. Wat vroeger winkelcentrum de Kalvertoren was, is nu een doorgaande route én een belangrijke winkelbestemming. In de Kalverpassage is ruimte voor prachtige winkels, indrukwekkende kunst en uitnodigende horeca. Naast de geheel vernieuwde Hema en Costes Store beslaat Saks Off 5th een totaaloppervlak van ruim 4.000 m², verdeeld over de begane grond en de eerste etage.

Kunst speelt een belangrijke rol binnen de Kalverpassage

Kunst speelt een belangrijke rol binnen de Kalverpassage. In samenwerking met Arttenders selecteerde Kroonenberg Groep kunstenares Sigrid Calon voor de ontwikkeling van een uniek kunstwerk, speciaal ontwikkeld voor het imposante lichtplafond bij de entree gebieden. Daarnaast worden ‘Forever’ van Ai Weiwei, ‘Analog Digital Clock’ van Maarten Baas en ‘Beetle Sphere’ van Ichwan Noor permanent tentoongesteld.

Geheel vernieuwde Kalverpassage geopend in Amsterdam
Opening Kalverpassage, Ichwan Noor.

Pop Up Art Store ter ere van opening

Ter ere van de officiële opening en de onthulling van het kunstwerk opent Sigrid Calon tevens haar eigen art pop-up store. Deze pop-up store is toegankelijk voor het publiek vanaf 21 april en verkoopt onder andere het limited-edition coffee table book, zijden sjaals en kunstkaarten, welke allen geheel in stijl van het kunstwerk “TRIANGULAR GRID” staan.

Over Kroonenberg Groep

Kroonenberg Groep voorziet in huisvesting voor winkelen, werken en wonen. Haar eigen bestand aan vastgoed wordt voortdurend geoptimaliseerd en afgestemd op de behoeften in de markt. In het streven naar het leveren van toegevoegde waarde combineert Kroonenberg Groep creativiteit en een scherp oog voor detail met financiële daadkracht en snelle besluitvaardigheid. Het doel wat Kroonenberg Groep voor ogen heeft is het bereiken van een optimale balans in ontwikkeling, kwalitatief beheer en rendement.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Onthullingen vernieuwingen Kalverpassage