Feest bij kinderboerderij de Gliphoeve tijdens viering 50 jaar Bijlmer
De Bijlmer bestaat 50 jaar en dat gaan ze vieren ook! Photocredits Elise Struyck

Feest bij kinderboerderij de Gliphoeve tijdens viering 50 jaar Bijlmer

Springen op het springkussen, heerlijk neuzen tussen kunst, jezelf verwennen met handgemaakte zalf van ZalfjeZelf of heerlijk eten en drinken verzorgd door kookcollectief ‘Geen Moeilijke Kruiden’.

Het zijn onder andere de ingrediënten die zaterdag aan de basis staan van een fantastische viering van 50 jaar Bijlmer tijdens een gezellige kunstmarkt en braderie bij Kinderboerderij de Gliphoeve, waarbij ook de dieren worden getrakteerd op een overheerlijk buffet. “Het wordt één grote happening”, laat Elise Struyck, werkzaam op de kinderboerderij en één van de organisatoren van het jubileumfeest van aankomende zaterdag enthousiast aan VTA weten.

Roos de Ezel

Precies 50 jaar geleden kregen de eerste bewoners van de Bijlmer de sleutel, en dat moet gevierd worden, stelt de kinderboerderij die al 41 jaar een belangrijk onderdeel is van een hoop plezier voor de bewoners in Amsterdam Zuid Oost. “Bijlmer is heerlijk! Vooral fantastisch eten. Het leukst op de kinderboerderij zijn de dieren, met name mijn persoonlijke favoriet Roos de ezel. Ezels zijn te gek! Al hou ik natuurlijk van alle dieren maar als ik er eentje moet kiezen is het onze lieve ezel. Zachte oren en rustig en lief karakter, dat zijn de voornaamste redenen om voor Roos te kiezen”, aldus Elise Struyck over de Bijlmer en haar favoriete kinderboerderij.

Feest bij kinderboerderij de Gliphoeve tijdens viering 50 jaar Bijlmer
Roos de Ezel Photocredits: Elise Struyck

Kunstmarkt

Onderdeel van de kunstmarkt zijn zaterdag Zalf Jezelf, Vilja de Haakkraam, De Cirkel van Harmonie, Surinaamse hoedjes, vlaggen, sieraden, Gabi haarbandjes en kinderstrikjes, Guerilla Kitchen Amsterdam groente en fruitkraam, Etty Kastein en co, Jan de Rommelmarkt-man, Opening van Gliphoeve’s Spullenwinkel!, Introductiekraam voor fotoworkshop ‘Echt de Bijlmer’, Walnoten eten en het Springkussen.

Feest bij kinderboerderij de Gliphoeve tijdens viering 50 jaar Bijlmer
Tijger, een trouwe bewoner van de kinderboerderij. Photocredits Elise Struyck

Stichting Specsavers Steunt

Kinderboerderij Gliphoeve is aangemeld voor Stichting Specsavers Steunt. Stem vanaf 23 november op dit doel en zorg voor een jaar lang donaties om de kinderboerderij te helpen.

50 jaar Bijlmer

De stad viert 50 Jaar Bijlmer, vanaf 25 november aanstaande een heel jaar lang. Talloze activiteiten in Amsterdam Zuidoost, maar ook daarbuiten, staan in het teken van dit jubileumjaar dat zaterdag 25 november feestelijk afgetrapt wordt. Op Station Bijlmer ArenA wordt een piano onthuld, er zijn exposities over de Bijlmer, een bijeenkomst met de eerste honderd bewoners, een literaire middag in de OBA Zuidoost, een talkshow in No Limit door de Rode Hoed én er vinden diverse sportactiviteiten plaats, waaronder een glow in the dark basketbalwedstrijd. Ook voor kinderen zijn er een hele hoop activiteiten. No Limit sluit de dag af met een dansfeest. Afgelopen week is bekendgemaakt dat The Passion naar Amsterdam Zuidoost komt, is er de ‘talk of the town’, maar er staat nog veel meer te gebeuren. Samen met bewoners, culturele instellingen, sportorganisaties, scholen, bedrijven en vele andere partijen is de afgelopen maanden gewerkt aan een jaar vol activiteiten.

Jaarprogramma

Het jaarprogramma, voor zover nu bekend, wordt zaterdagavond feestelijk gepresenteerd tijdens een dansshow in het Bijlmerparktheater. Kijk voor het programma van 25 november op www.amsterdam.nl/50JaarBijlmer. Na het weekend is daar ook het jaarprogramma te vinden.

vrijetijdamsterdam.nl