Feest in de Houthaven door terugkeer van de pont

Feest in de Houthaven door terugkeer van de pont 

Feest in de Houthaven! Aankomende vrijdag 15 juni 2018 wordt tussen 13.30 uur en 16.00 uur de terugkeer van de pont gevierd. De viering valt samen met de opening van de Pontsteigergarage! Allereerst is er een openingshandeling bij de nieuwe aanlanding van pontveer Houthaven, direct naast het Pontsteigergebouw. Daarna kunnen Amsterdammers zelf meevaren.

Daarnaast zijn er een hoop feestelijke activiteiten. Op de steiger is er bijvoorbeeld een fotodecor en een ijscobus. Kids kunnen er ook een eigen flesje gemberlimonade maken en museum Het Schip organiseert rondleidingen door de buurt.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door een zeemanskoor en een fanfare. De Gemeente Amsterdam heeft laten weten dat iedereen welkom is en dat de Pontsteiger onherkenbaar is veranderd.

De Pontsteiger is een 90 meter hoge woontoren die uitreikt aan de westkant van het centrum aan het IJ. Op de kop van de Pontsteiger nemen de eerste bewoners hun intrek in het Pontsteigergebouw. Direct onder de Pontsteiger ligt een moderne parkeergarage met 275 parkeerplekken exclusief voor vergunninghouders uit de Spaarndammerbuurt en Zeeheldenbuurt.

Deze garage heeft twee bijzondere muurschilderingen die een symbolische verbinding met de buurt creëren. Tegelijk met de bouw van de garage is bovengronds de steiger ingericht. Dit omvat bestrating, kademuren, bomen, bankjes en verlichting.

In de Pontsteiger zijn vandaag de eerste bewoners gesignaleerd. Op beelden is te zien dat verhuiswagens voor de ingang van het complex staan, schreef AT5 in hun nieuwsbericht van 2 mei.

vrijetijdamsterdam.nl

Credits YouTube Pontsteiger Bouwinvest

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here