De Westergasfabriek verandert van naam en invulling

De Westergasfabriek verandert van naam en invulling
WESTERGAS - The Other District Foto credits: SPICE

De Westergasfabriek verandert van naam en invulling.

Westergasfabriek wordt Westergas, The Other District. Op 17 mei wordt de nieuwe koers gepresenteerd. Sinds de overname in 2018 door de nieuwe eigenaren – de familie Stutterheim, Foppe Eshuis en Lennart Rottier (Millten) – ligt de focus  op het verrassend samenbrengen van verschillende vormen van cultuur binnen de 17 historische panden van het Westergasfabriekterrein. De nieuwe eigenaren gingen op zoek naar wat verbindt, inspireert en energie geeft met als doel het grondvesten van een nieuwe bestemming binnen Amsterdam. Een ‘cultuurdorp’ vol contrasten en verrassingen waar altijd wat te beleven is op elk moment van de dag.  Vandaar de naam “WESTERGAS, The Other District”

Westergas bouwt aan een dagelijks wisselend programma met eigen en bestaande initiatieven voor jong en oud gestoeld op negen peilers: Food&Drinks, Art, Sport, Lifestyle,  Theater&Performance, Film&Foto, Nature, Night en Family.

Als onderdeel van de nieuwe koers krijgt een deel van de gebouwen een nieuwe invulling. Zo wordt het Meterhuis een pop-up gallery en heropent Westergastheater met een volwaardige eigen programmering. Daarnaast worden de reeds gevestigde bedrijven meer betrokken bij de programmering en vinden nieuwe huurders, waaronder World Press Photo, een nieuw thuis op het Westergas. Bovendien wil Westergas alle evenementen zoveel mogelijk terreinbreed te trekken. Zo zijn er rondom Het Holland Festival dit jaar de Aus Licht Opera in de Gashouder, een speciale installatie in het Ketelhuis, muziekevenementen in het Westergastheater en speciale menu’s bij de verschillende horecagelegenheden.

“Wij zien WESTERGAS als een creatief dorp vol verrassende initiatieven waarmee we de stad en bezoeker een nieuwe inspirerende beleving willen geven. Energie, open, inspiratie en creativiteit zijn hierbij voor ons de kernwoorden.” Aldus Lisca en Duncan Stutterheim, de nieuwe mede-eigenaren van Westergas.

Op 17 mei is de officiële opening van Westergas, The Other District.

vrijetijdamsterdam.nl