Buurten Bij Westergas komt bij u Thuis

Buurten Bij Westergas komt bij u Thuis
De Westergas. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Op zondag 13 september worden 4000 huishoudens rondom het Westerpark getrakteerd op een lunchbox in het kader van de actie Buurten bij u Thuis. De lunchbox bestaat uit een brood, beleg, een potje Kesbeke en fruit. Buurten bij Westergas is een initiatief van Stadsdeel West van de Gemeente Amsterdam en staat voor verbinding in de buurt. Dit is samenwerking met Kesbeke, Westergas, Het Ketelhuis, PlasticWhale, Mister Kitchen, Consciuos Hotels, IJscuypje, Amsterdamse School Museum Het Schip, Theater de Krakeling en Mokumboot en vele anderen buurt initiatieven.

Buurten bij u Thuis is het alternatief voor Buurten bij de Westergas, dat jaarlijks plaats vindt op het terrein van Westergas en bekend staat om de gratis lunch voor de buurt, maar dit jaar als het gevolg van de Corona-crisis daar geen doorgang kan vinden. Bewoners rondom het Westerpark kunnen via de website hun belangstelling voor een lunchbox bekend maken. Per adres en binnen de bepaalde postcode-gebieden wordt maximaal 1 lunchbox beschikbaar gesteld, terwijl het totale aantal boxen voor de actie 4000 bedraagt. Dit keer kunnen bewoners buiten met hun buren of thuis met het gezin toch genieten van de gratis lunch.

Marieke Samallo is namens D.O.L.HOUSE één van de organisatoren: “Vanwege het Coronavirus kunnen we dit jaar helaas onze buurtgenoten niet ontvangen op het terrein van Westergas. In plaats van dat evenement met een buurtpicknick, brengen wij de boodschappen bij de mensen aan huis. Op die manier kunnen mensen er thuis van genieten, dan wel op straat samen met de buren.”

VTA De Stad

vrijetijdamsterdam.nl