Amsterdam - Leuke dingen doen – maandag 5 november
Bitterzoet. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – maandag 5 november

19:00 uur. Torpedo Theater – MOSKOU OP STERK WATER | De Warme Winkel. Hele generaties Europese regisseurs zijn groot geworden met boekbewerkingen. De Warme Winkel voelde zich lang te goed voor deze trend, maar capituleert nu vol overgave. Op het programma staat Moskou op sterk water.

Meer weten >>

20:00 uur. Het is elke maandag in Café Thijssen quiz avond! Ja want waarom zou je sip zijn op maandag als je ook gewoon kunt lachen. Tijdens een avondje bij Thijssen wordt er bier gedronken, er wordt gelachen en gejoeld, maar het is altijd razend spannend!

Meer weten >>

20:00 uur. DeLaMar– Life on stage | Howard Komproe. Een stand-up comedyshow vol goudeerlijke meningen, scherpe observaties en nietsontziende grappen. Noem het geen comeback, maar Howard Komproe is terug. Howard is sinds jaar en dag lid van het toonaangevende stand-up collectief Comedytrain

Meer weten >>

20:00 uur. Queers VTA tipt met alle plezier de Willy Claire Coomen Bingo onder leiding van de enige echte Sjoerd Kops! ‘Het is weer tijd om te Coomen… Wederom is er een nieuw familielid van Claire opgedoken. Natuurlijk is deze zus, genaamd Willy, gelijk gevraagd om een bingo te presenteren en ze heeft JA gezegd!! Dat beloofd wat… niemand minder dan Bram Roodhart zal deze rol op zich nemen en 5 nov. jullie allemaal voorzien van een lekker hysterisch avondje uit. Gezellig met zijn allen een ouderwets potje bingo spelen met leuke prijzen en tja… de familie Coomen kennende zal het wel een hilarisch rommeltje worden… Kortom, dit wil je NIET missen… Vanaf 20.00 gaat de kaartverkoop van start en we beginnen zoals gewoonlijk de bingo om 20.30 uur! Tot 5 november allemaal. Groeten Willy & Claire’, is te lezen in het FB event van deze mooie avond!

Meer weten >>

20:30 uur. Bitterzoet – Fantastic Negrito. Fantastic Negrito (echte naam Xavier Dphrepaulezz) heeft in zijn leven al vele hoogtepunten en dieptepunten meegemaakt. Hij tekende een miljoenencontract bij een label in Los Angeles, maakte een gewapende overval mee en raakte in 2000 betrokken bij een bijna fataal verkeersongeluk.

Meer weten >>

20:30 uur. Q-Factory – Soft Kill. Portland allerfijnste export product Soft Kill is sinds 2010 een van de beste postpunk bands uit Amerika.

Meer weten >>

23:00 uur. Jawel, fijne Amsterdammers. Iedere maandag is het feest bij Disco Dolly. Van elf uur in de avond tot vier uur in de nacht kunnen er lekkere drankjes gedronken worden en kan er heerlijk gedanst worden op de klanken van een DJ.

Meer weten >>

Voor langere tijd dagelijks terugkerende evenementen:

09:00 uur. Stopera doorlopend evenement

NAP Bezoekerscentrum. Met behulp van verschillende partners is het de Stichting NAP gelukt, om een educatief bezoekerscentrum op te richten rondom het NAP monument. Bent u weleens in de Stopera geweest? Wellicht trekt dit u over de streep!

Meer weten >>

09:00 uur. BODY WORLDS doorlopende voorstelling

Volgens de organisatie achter ‘BODY WORLDS The Happiness Project’ domineert de zoektocht naar geluk en liefde onze levens en wordt er stil gestaan wat bepaalt of we gelukkig zijn. Whoop, whoop, breng een bezoekje aan deze doorlopende voorstelling.

Meer weten >> 

10:00 uur. De Nieuwe Kerk t/m 3 februari

“Na jaren van voorbereiding is het dan eindelijk zover. Ruim zestig kunstwerken, eeuwenoud en modern, spectaculair bijeen in de wintertentoonstelling in De Nieuwe Kerk: Het leven van Boeddha, de weg naar nu”, aldus de organisatie van dit event in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum t/m 6 januari 2019

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum‘ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij. We zijn er zelf nog niet geweest maar gaan binnenkort zeker een kijkje nemen. U ook?

Meer weten >>

11:00 uur. Huis Marseille t/m 2 december

Tentoonstelling van: Hellen van Meene / En alles blijft bestaan wanneer je sterft, Joscha Steffens / Teen Spirit Island, Collectie: Han Singels / Polder Holland en Koos Breukel / Zoon.

Meer weten >>

11:00 uur Tassenmuseum Hendrikje 17 februari 2019

Tentoonstelling Made in Italy bij tassenmuseum Hendrikje. Ciao bello! Ciao bella!

“Wereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans? U komt er achter in dat schattige tassenmuseum Hendrikje dat ook in de tram altijd wordt omgeroepen.

Meer weten >>

11:00 uur. Verzetsmuseum Amsterdam t/m 11 november

Explosiegevaar. De aanslag op het Amsterdamse bevolkingsregister. In de tentoonstelling vertelt Eric Corton je in een 3D audio het verhaal. Man o man, wat een helden hadden we vroeger toch zeg! Zou u in het verzet gaan als er in Amsterdam iets zou gebeuren? Mag best eens over nagedacht worden.

Meer weten >>

Ok Amsterdammers dit was het weer voor vandaag. Heeft u nog leuke tips voor in onze dagelijkse agenda of lange termijn agenda? Wij horen dit graag van u. Stuur dan a.u.b. een mail naar info@vrijetijdamsterdam.nl

Fijne dag vandaag!

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Kerstverlichting siert al deel binnnenstad Amsterdam

Lees ook: Verlies van 21,8 miljoen voor Brand Retail Group