Amsterdam - Leuke dingen doen – donderdag 22 november
Foto: Westertoren vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam – Leuke dingen doen – donderdag 22 november

Hallo Amsterdam, wij hebben voor u speciaal voor deze donderdag weer een mooi lijstje gemaakt met activiteiten die super leuk zijn om te bezoeken. Maak er een mooi begin van de week van.

09:30 uur. Amsterdam Art Weekend 22 t/m 25 november 2018 Art Weekend Amsterdam 2018 start 22 november met een conferentie in De Nieuwe Liefde over de rol van het museum in de samenleving. Aan bod komen:
• De-kolonialisering en aandacht voor niet westerse kunst
• Herschrijven van kunstgeschiedenis
• Invloed van nationale en internationale kunstmarkt
• Invulling tentoonstellingen en hedendaagse kunst in samenleving van nu
Amsterdam staat tijdens dit weekend vier dagen in het teken van hedendaagse, beeldende kunst, waarbij de focus ligt op het signaleren van jong talent.

Meer informatie zie de website van Amsterdam Art Weekend.

Op diverse locaties en tijden is in Amsterdam van 14 t/m 25 november voor de ‘Amsterdamse’ filmliefhebbers een nieuwe editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam. IDFA biedt een onafhankelijke en inspirerende plek waar publiek en professionals terecht kunnen voor een pluriform aanbod documentaires van hoge kwaliteit.

Meer weten >>

Schaatsen op Rembrandtplein.  Heeft u al een paar rondjes geschaatst op het Rembrandtplein? Het is de moeite waard hoor. Vergeet na afloop geen lekker gluhwijntje, bolletje of één van de andere lekkernijen te proeven.

Meer weten >>

10:00 uur. Loods 6 – Young Sprouts 2018 opening. Van 15-25 november vindt de vijfde editie plaats van de jaarlijkse overzichtsexpositie SBK Sprouts Young Talents, met nieuw werk van 46 jonge talenten, waarvan 34 van de beste afstudeerders van de Nederlandse kunstacademies 2018.

Meer weten >>

RAI Amsterdam – PAN 2018. 18 tot en met 25 november. Beurs voor kunst, antioek en design. De PAN is voor zowel kunstliefhebbers als verzamelaars van kunst, antiek en design interessant.

Meer weten >>

13:00 uur. Gerrit Rietveld Academie – Verjaardag tentoonstelling ‘Gerrit 50 jaar, Willem maar 28’. Tot en met 25 november 2018 is aan de Fred. Roeskestraat 96 te Amsterdam een wel heel bijzondere tentoonstelling te bezichtigen.

Meer weten >>

19:45 uur. CREA – Over grenzen. Kairos. De reizen die men maakt en de paden die men kiest beslaan vele gebieden. Hoe ver durf jij te gaan? En denk jij na over de consequenties? Van continenten en naties, van jezelf of van een ander.

Meer weten >>

20:00 uur. Broedplaats LELY – The Tragedy of Slaughtervaart | Dood Paard. Een Shakespeareaanse tragedie over de verwikkelingen rond het roemruchte Slotervaartziekenhuis met in de hoofdrollen Aysel Erbudak, Jan Schram en het ziekenhuis zelf. 
Op locatie in Nieuw-West bij Broedplaats Lely.

Meer weten >>

20:00 uur. Stadsschouwburg – Het jaar van de kreeft. Luk Perceval bewerkte een van zijn lievelingsromans, Het jaar van de kreeft. Met deze bestseller uit 1972 slaagde Hugo Claus er in om een roman over de liefde te schrijven die zowel het diepzinnige als het banale omvat.

Meer weten >>

20:00 uur. Bijlmerpark Theater – IDFA film: Sylvana, Demon or Diva & Everything Must Fall. En een Q&A met Sylvana Simons + panel.

Meer weten >>

20:30 uur. Frascati – De geschiedenis van mijn stijfheid. Een voorstelling over het Nederlandse onvermogen om soepel te kunnen bewegen Bepalen ons diepgewortelde calvinisme, de vrieskou, onze schaamte en het kleilandschap de manier waarop we dansen?

Meer weten >>

20:30 uur. CC Amstel – ZIEL | ROUH 22. Energiek dansconcert met klassieke Andalusische muziek. In ZIEL of ROUH (het Arabische woord voor ziel) gaan twee uiteenlopende disciplines de confrontatie aan: muziek uit Al-Andalus en hedendaagse dans botsen, schuren, zoeken en vinden elkaar in deze voorstelling.

Meer weten >>

20:30 uur. De Meervaart – Dorian Gray. In deze fascinerende sprookjesopera spelen Silbersee en Ulrike Quade Company met de maakbaarheid van de mens. ‘Dorian Gray’ is een sciencefictionverhaal op de grens van opera, beeldend theater en technologie.

Meer weten >>

20:30 uur. Q-Factory – Gruppo Sportivo. Het legendarische muziekgezelschap Gruppo Sportivo treedt weer op! Gruppo Sportivo is een Haagse popband, opgericht in 1976. De band had veel succes met de albums 10 Mistakes en Back to ’78.

Meer weten >>

21:00 uur. Frascati – Cuckoo. Tot waar reikt de wijsheid van een Koreaanse rijstkoker? In Cuckoo deelt de Zuid-Koreaanse theatermaker/componist Jaha Koo de scène met drie niet-menselijke performers: rijstkokers.

Meer weten >>

22:30 uur. Stadsschouwburg – De Idee #22: Censuur. Hoe vrij zijn we om te zeggen wat we willen zeggen? En lukt het ons nog om de ander dezelfde vrijheid te gunnen? Vandaag staat De Idee in het teken van CENSUUR met als hoofdgast Paul Cliteur.

Meer weten >>

Voor langere tijd dagelijks terugkerende evenementen:

En hieronder staan evenementen die al een tijdje plaatsvinden, en ook de aankomende tijd nog zullen plaatsvinden. Scroll gerust even door naar beneden om te kijken of er iets leuks voor u bij staat.

Op diverse locaties en tijden is in Amsterdam van 14 t/m 25 november voor de ‘Amsterdamse’ filmliefhebbers een nieuwe editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam. IDFA biedt een onafhankelijke en inspirerende plek waar publiek en professionals terecht kunnen voor een pluriform aanbod documentaires van hoge kwaliteit.

Meer weten >>

09:00 uur. Stopera doorlopend evenement

NAP Bezoekerscentrum. Met behulp van verschillende partners is het de Stichting NAP gelukt, om een educatief bezoekerscentrum op te richten rondom het NAP monument. Bent u weleens in de Stopera geweest? Wellicht trekt dit u over de streep!

Meer weten >>

09:00 uur. BODY WORLDS doorlopende voorstelling

Volgens de organisatie achter ‘BODY WORLDS The Happiness Project’ domineert de zoektocht naar geluk en liefde onze levens en wordt er stil gestaan wat bepaalt of we gelukkig zijn. Whoop, whoop, breng een bezoekje aan deze doorlopende voorstelling.

Meer weten >> 

10:00 uur. De Nieuwe Kerk t/m 3 februari

“Na jaren van voorbereiding is het dan eindelijk zover. Ruim zestig kunstwerken, eeuwenoud en modern, spectaculair bijeen in de wintertentoonstelling in De Nieuwe Kerk: Het leven van Boeddha, de weg naar nu”, aldus de organisatie van dit event in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum t/m 6 januari 2019

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum‘ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij. We zijn er zelf nog niet geweest maar gaan binnenkort zeker een kijkje nemen. U ook?

Meer weten >>

11:00 uur. Huis Marseille t/m 2 december

Tentoonstelling van: Hellen van Meene / En alles blijft bestaan wanneer je sterft, Joscha Steffens / Teen Spirit Island, Collectie: Han Singels / Polder Holland en Koos Breukel / Zoon.

Meer weten >>

11:00 uur Tassenmuseum Hendrikje t/m 17 februari 2019

Tentoonstelling Made in Italy bij tassenmuseum Hendrikje. Ciao bello! Ciao bella!

“Wereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans? U komt er achter in dat schattige tassenmuseum Hendrikje dat ook in de tram altijd wordt omgeroepen.

Meer weten >>

13:00 uur. Gerrit Rietveld Academie t/m 25 november

Verjaardag tentoonstelling ‘Gerrit 50 jaar, Willem maar 28’. Tot en met 25 november 2018 is aan de Fred. Roeskestraat 96 te Amsterdam een wel heel bijzondere tentoonstelling te bezichtigen.

Meer weten >>

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Carre haalt de book of mormon naar Nederland