Amsterdam – Leuke dingen doen – dinsdag 23 oktober

Amsterdam - Leuke dingen doen – dinsdag 23 oktober
Foto: Oude duikboot bij NDSM terrein

Amsterdam – Leuke dingen doen – dinsdag 23 oktober

Hier weer een lijstje van leuke dingen in de stad op dinsdag 23 oktober.

10:00 uur. Foam Fotografiemuseum

Maar liefst vijf leuke tentoonstellingen om te bezoeken bij Foam Fotografiemuseum!

Meer weten >>

10:00 uur. Museum Kidsweek

Het is Museum Kidsweek tot en met 28 oktober. Speciaal omdat de kinderen herfstvakantie hebben!

Meer weten >>

11:00 uur. CC Amstel

Heeft u al een kijkje genomen in het vernieuwde CC Amstel?

Meer weten >>

13.00 / 14.00 / 15.00 / 16.00 uur. ARCAM – Filmvertoning ‘Het Schip’. In 1917 krijgt Michiel de Klerk van woningcoöperatie Eigen Haard de opdracht een woningbouwcomplex voor arbeiders te ontwerpen. Dit werd een prachtig icoon van de Amsterdamse School, in de volksmond bekend als Het Schip.

Meer weten >>

20:00 uur. Stadsschouwburg – Uit het leven van marionetten. Ogenschijnlijk is alles onder controle in het leven van de geslaagde zakenman Peter Egerman. Maar tijdens een bezoek aan een bordeel gaat hij opeens door het lint: hij vermoordt en verkracht een prostituee.

Meer weten >>

20:00 uur. Stadsschouwburg – Blueprint on Memory. The Memory Loss Collection is een nieuw project van dansmaker Ann Van den Broek over het functioneren van de hersenen en het effect van geheugenverlies.

Meer weten >>

20:30 uur. Theater Bellevue – Double Bill: Against the wall / In Search of a Title. Against the Wall is een een performatieve ontsporing van het horizontale vlak met klim- en danstechnieken, video & geluid. In Search of a Title doet een poging om gewoontes om te vormen

Meer weten >>

20:30 uur. De Balie -Welke medische informatie is betrouwbaar? Met een muisklik kan iedere patiënt tegenwoordig een diagnose en behandeling vinden voor een kwaal. Dit lijkt een positieve trend, maar er zijn ook zorgen.

Meer weten >>

20:30 uur. Toomler – Open Podium. Open Podium op dinsdag! Een avond waarop waaghalzen stand-uppen uitproberen en comedians van Comedytrain en aspirant-leden nieuw materiaal testen.

Meer weten >>

21:00 uur. Champions League: Ajax – Benfica. Ajax speelt in de groepsfase, groep E, van de Champions League thuis tegen Benfica in de Johan Cruijff ArenA.

Meer weten >>

21:00 uur. Iedere dinsdag bij gay café Queen’s Head een bingo waarbij het lachen, gieren en brullen is. De Queen’s Head zit gelegen op de Amsterdamse Zeedijk.

Meer weten >>

23:30 uur. TECHNO TRIBE bij de Sugarfactory Vanaf 23:30 uur tot 06:00 uur komt iedere dinsdag, verenigd door ritme en muziek, de tribe bij elkaar. Geboren uit een gemeenschappelijke passie voor techno en groovy muziek gaan ze iedere dinsdag terug naar de oorsprong van het raven.

Meer weten >>

Voor langere tijd dagelijks terugkerende evenementen:

09:00 uur. Stopera doorlopend evenement

NAP Bezoekerscentrum. Met behulp van verschillende partners is het de Stichting NAP gelukt, om een educatief bezoekerscentrum op te richten rondom het NAP monument. Bent u weleens in de Stopera geweest? Wellicht trekt dit u over de streep!

Meer weten >>

09:00 uur. BODY WORLDS doorlopende voorstelling

Volgens de organisatie achter ‘BODY WORLDS The Happiness Project’ domineert de zoektocht naar geluk en liefde onze levens en wordt er stil gestaan wat bepaalt of we gelukkig zijn. Whoop, whoop, breng een bezoekje aan deze doorlopende voorstelling.

Meer weten >> 

10:00 uur. De Nieuwe Kerk t/m 3 februari

“Na jaren van voorbereiding is het dan eindelijk zover. Ruim zestig kunstwerken, eeuwenoud en modern, spectaculair bijeen in de wintertentoonstelling in De Nieuwe Kerk: Het leven van Boeddha, de weg naar nu”, aldus de organisatie van dit event in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Meer weten >>

10:00 uur. De Hortus t/m 31 oktober

IGPOTY tentoonstelling. In de herstmaanden van 2018 is de jaarlijkse IGPOTY tentoonstelling te zien in de Hortus. De International Garden Photographer of the Year (IGPOTY) competitie en tentoonstelling wordt ieder jaar georganiseerd vanuit Kew Gardens in Londen en is ’s wereld grootste op het gebied van tuin-, en plantfotografie. Nou, hop, hop, op naar de hortus mensen!

Meer weten >>

10:00 uur. (weekend 12:00 uur) Stadsarchief t/m 4 november 2018

Amsterdam voor het voorbij is. Foto’s van Dolf Toussaint De Amsterdamse fotograaf Dolf Toussaint (1924-2017) zwierf vanaf de jaren zestig met zijn camera door de straten van Amsterdam en bracht de inwoners op sprekende wijze in beeld. We zijn al geweest en het is zeer de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Meer weten >>

10:00 uur. Amsterdam Museum t/m 4 november 2018

De Mooiste Stad. Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan. Het mooie aan deze tentoonstelling zijn niet alleen de werken en de bijbehorende teksten. Als je door de lange gang loopt denk je ook aan de actualiteiten van nu en ga je automatisch nadenken over hoe Eberhard van der Laan over bepaalde zaken gedacht zou hebben. De tentoonstelling van Eberhard van der Laan is gratis te bezoeken.

Meer weten >>

10:00 uur. Stedelijk Museum t/m 6 januari 2019

De grote tentoonstelling ‘Amsterdam Magisch Centrum‘ werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij. We zijn er zelf nog niet geweest maar gaan binnenkort zeker een kijkje nemen. U ook?

Meer weten >>

11:00 uur. Huis Marseille t/m 2 december

Tentoonstelling van: Hellen van Meene / En alles blijft bestaan wanneer je sterft, Joscha Steffens / Teen Spirit Island, Collectie: Han Singels / Polder Holland en Koos Breukel / Zoon.

Meer weten >>

11:00 uur Tassenmuseum Hendrikje 17 februari 2019

Tentoonstelling Made in Italy bij tassenmuseum Hendrikje. Ciao bello! Ciao bella!

“Wereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans? U komt er achter in dat schattige tassenmuseum Hendrikje dat ook in de tram altijd wordt omgeroepen.

Meer weten >>

11:00 uur. Verzetsmuseum Amsterdam t/m 11 november

Explosiegevaar. De aanslag op het Amsterdamse bevolkingsregister. In de tentoonstelling vertelt Eric Corton je in een 3D audio het verhaal. Man o man, wat een helden hadden we vroeger toch zeg! Zou u in het verzet gaan als er in Amsterdam iets zou gebeuren? Mag best eens over nagedacht worden.

Meer weten >>

Ok Amsterdammers dit was het weer voor vandaag. Hopelijk heeft u inspiratie uit ons blog kunnen halen. We wensen u in ieder geval een heerlijke dag toe! Geniet van elkaar en geniet van de stad.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Zie ook onze agenda voor toekomstige leuke dingen doen in Amsterdam!

Leestip:

Multidisciplinair kunstzinnig en theatraal spektakel

Moco Museum lanceert reality app Moco Play