Multidisciplinair kunstzinnig en theatraal spektakel

Multidisciplinair kunstzinnig en theatraal spektakel
WOW Amsterdam. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Multidisciplinair kunstzinnig en theatraal spektakel

WOW gooit zaterdagavond 27 oktober vanaf acht uur haar deuren wagenwijd open met ‘WOW Masquerade’. WOW transformeert voor één avond in een multidisciplinair kunstzinnig en theatraal spektakel. Laat uzelf bij de entree door een van de 50 internationale talenten in WOW transformeren. De avond is onderdeel van 24H West.

Net als voorgaande jaren organiseert WOW Amsterdam een spetterend avondprogramma tijdens 24H West. Dit is de plek om je te laten verrassen door tientallen jonge talenten, geselecteerd van kunstopleidingen als het Sandberg Instituut, het Conservatorium, Amsterdam Fashion Instituut en de Filmacademie. Zij doen bij WOW een residency van twee jaar, waarin hun ontwikkeling als kunstenaar centraal staat.

Dit jaar geeft WOW zichzelf niet helemaal bloot en focussen ze op de mystificerende werking van kunst en geven daarbij geen uitleg. De ervaring staat centraal. Ze hullen zich speciaal voor deze editie in magische sferen en transformeren het gebouw voor 1 avond in een grote maskerade. De Artists in Residence worden uitgedaagd om zichzelf en hun werk op een theatrale manier te tonen. ‘WOW is a ballroom’. Ze zullen kriskras door het gebouw te vinden zijn en komen soms uit onverwachte hoeken tevoorschijn. Ontdek al zwervend door het gebouw wie wie is, óf tast in het duister…

Met performances en interventies door o.a. Billy Mullaney, Miyuki Inoue en Roman Ermolaev.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook:

Moco Museum lanceert reality app Moco Play

Amsterdam – Leuke dingen doen – dinsdag 23 oktober