Van Gogh Museum online altijd geopend
Van Gogh Museum. Foto: © Vrije Tijd Amsterdam NL

De schilderijen, tekeningen en brieven van Vincent van Gogh bieden veel mensen inspiratie, maar ook troost in moeilijke tijden. In deze dagen dat het coronavirus de wereld in zijn greep houdt, geldt dat misschien nog wel meer. Het Van Gogh Museum heeft als doel iedereen toegang te geven tot het leven en werk van Vincent – ook als je het museum niet kunt bezoeken.

Haal het museum in huis

Het museum in Amsterdam is nu tijdelijk gesloten, maar via de website en social media haal je gemakkelijk het museum in huis. Er is voor elk wat wils en iedereen is altijd welkom. Het museum hoopt iedereen te blijven ontmoeten, maar bovenal wenst het museum iedereen een veilig onderkomen en goede gezondheid.

Tips van het museum

Een selectie tips: Lezen wat je nog niet wist over Van Gogh in korte verhalen met afbeelding. Kinderen vinden er kleurplaten, digitale lessen en filmpjes. Je kunt door het museum lopen via een virtuele tour. Je kunt de vele YouTube video’s over Vincent van Gogh bekijken. Er is de mogelijkheid om de mooiste brieven te lezen of te beluisteren en kunnen podcasts beluisterd worden.

Meer informatie lees je via de website van het Van Gogh Museum.

vrijetijdamsterdam.nl

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam