Inreisverbod Trump toch goedgekeurd door hooggerechtshof VS
Foto: Flickr.com

Inreisverbod Trump toch goedgekeurd door hooggerechtshof VS

Het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten staat de omstreden Amerikaanse president Donald Trump toe zijn uiterst omstreden inreisverbod uit te voeren. Onder de nieuwe wetgeving mogen inwoners van zes overwegend islamitische landen de VS niet in.

Controversieel beleidsplan

Het Hooggerechtshof gaf, met zeven tegen twee stemmen, gehoor aan het verzoek van de regering de uitspraak van lagere rechters te herroepen. Nadat rechters een deel van de ban van Trump hadden geblokkeerd kwam Trump met een derde versie van een controversieel beleidsplan, dat hij al een week na zijn benoeming in het Witte Huis presenteerde. In juni keurde het hoogste hof van de VS het inreisverbod al voorlopig toe. Deze keer is het definitief.

De dupe

Het inreisverbod wordt in diverse lagere gerechtshoven nog aangevochten. Een meerderheid van de negen hoogste rechters van het land bepaalde dat de regering-Trump ondanks die rechtszaken de ban mag uitvoeren. Het gaat om inwoners van Tsjaad, Iran, Libië, Somalië, Syrië en Jemen. Zij zijn de dupe van het nieuwe beleid.

Noord-Korea

Het inreisverbod geldt ook voor inwoners van Noord-Korea en Venezolaanse overheidsfunctionarissen. De verboden op inwoners van die landen werden eerder al toegestaan door lagere hoven.

vrijetijdamsterdam.nl

Lezers vonden dit artikel over Amsterdam Zuid Oost ook interessant:

NIEUW: REAGEER NU ONDER HET ARTIKEL!