Leger des Heils in actie voor Lombok

Leger des Heils in actie voor Lombok Het Leger des Heils is actief in de hulpverlening op het Indonesische eiland Lombok, dat de afgelopen weken door meerdere zware aardbevingen werd getroffen. De aandacht ligt op de hulpverlening aan het dorp Gangga
Photocredits: Leger des Heils

Leger des Heils in actie voor Lombok

Het Leger des Heils is actief in de hulpverlening op het Indonesische eiland Lombok, dat de afgelopen weken door meerdere zware aardbevingen werd getroffen. De aandacht ligt op de hulpverlening aan het dorp Gangga. Het Leger des Heils was de eerste organisatie die het plaatsje met 1.000 inwoners had bereikt voor directe hulpverlening, schreef het Leger des Heils, na de eerste aardbevingen in Lombok.

De eerste hulp die het Leger biedt bestaat uit het uitdelen van voedsel en water. Inmiddels zijn er ook medische teams van Leger-ziekenhuizen uit de omgeving van Lombok overgebracht naar Gangga. Bij natuurrampen als deze is het risico op uitbraak van ziekten en diarree zeer groot. Ook ondervoeding bij kinderen en andere kwetsbare mensen is een groot gevaar.

De hulpverlening op het eiland breidt zich verder uit tot het verzorgen van kleding en sanitaire middelen. Speciaal getraind personeel is ook aanwezig voor het verlenen van slachtofferhulp.

Aardbevingen

Op 29 juli werd het Indonesische eiland Lombok getroffen door een aardbeving van 5.9 op de Schaal van Richter. Op 5 en 9 augustus volgende meer bevingen van 7 respectievelijk 5.9 op de Schaal van Richter. Volgens lokale autoriteiten zijn er meer dan driehonderd mensen omgekomen, ruim 1400 gewonden en zijn er 156.000 mensen op de vlucht geslagen.

Zondagmorgen vond er een nieuwe aardbeving plaats. De gevolgen van de aardbeving die het Indonesische eiland Lombok zondagochtend trof, lijken mee te vallen. De aardbeving, met een kracht van 6,3, heeft vooral tot schade geleid. Er zijn geen berichten over slachtoffers, meldde de NOS.

vrijetijdamsterdam.nl