Donald Trump erkent Jeruzalem als hoofdstad Israël
Donald Trump. Foto: Flickr.com

Donald Trump erkent Jeruzalem als hoofdstad Israël

Donald Trump, de president van de Verenigde Staten, heeft woensdag zoals verwacht Jeruzalem erkend als hoofdstad van Israël. Trump kreeg van tevoren veel kritiek van vooral Arabische landen toen hij dinsdag al aankondigde dat te zullen gaan doen. Woensdag zette de omstreden Amerikaanse President echter gewoon door.

Schop tegen de schenen

Israël beschouwt Jeruzalem als zijn hoofdstad. Daarentegen zien de Palestijnen Oost-Jeruzalem, dat nu wordt bezet door Israël, weer als hun hoofdstad. Door de stad nu als hoofdstad van Israël te erkennen schopt Trump tegen de schenen van diverse Arabische leiders en critici. De erkenning kan schadelijk zijn voor het vredesproces en voor de vrede en stabiliteit in de regio.

Reisadvies

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft direct geanticipeerd op het nieuws. Door recente politieke ontwikkelingen neemt de kans op protesten en demonstraties in Jeruzalem en bij checkpoints en overgangen naar de Palestijnse Gebieden toe. Vermijd demonstraties en plaatsen waar veel mensen komen. Wees alert en volg de lokale media. Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen naar Israël. Voor reizen naar de grensgebieden met Libanon, Syrië, Egypte en Gaza gelden verschillende adviezen. Laat Buitenlandse Zaken weten op de website over reisadvies naar landen wereldwijd.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws

Inreisverbod Trump toch goedgekeurd