Van de Goor Foundation haalt € 45.686,- op in New York
Van links naar rechts, boven, Patrick, Tessa, Janinka, Bibi, Barry, Martijn, Titus, Delia, Marco, beneden Jo, Bob, Judith, Danielle en Lies. Photocredits: Ronald Hoogendoorn

Van de Goor Foundation haalt € 45.686,- op in New York

Een topprestatie van de groep renners die zondag namens de Bas van de Goor Foundation deelnamen aan dé Marathon van de Verenigde Staten: de TCS New York City Marathon. Niet alleen een prachtige prestatie omdat ze allen binnen de tijd de finishlijn wisten te passeren, er kwam ook nog eens bij dat ze onder de support van donateurs en sponsoren een totaalbedrag van maar liefst € 45.686,- bij elkaar wisten te rennen.

Bas van de Goor Foundation

Namens de Bas van de Goor Foundation deden er 37 renners uit Spanje, Italië, Griekenland en Nederland mee aan de populaire lange afstandsmarathon. De Bas van de Goor foundation gaat de opbrengst inzetten om gratis sportkampen, sportclinics en een gezinsweekend te organiseren voor kinderen met diabetes.

Bas van de Goor Foundation haalt € 45686,- op tijdens Marathon New York
De stemming op de vooravond van de Marathon zat er goed in. Photocredits: Ronald Hoogendoorn

Diabetesmanagement 

Er liepen in totaal zelfs vier mensen met diabetes mee dit jaar. “Voor Tito (uit Spanje), Jo, Marco en Patrick was het een extra uitdaging om de marathon te lopen. Want ruim 42 km rennen en ook nog eens je glucosewaarden onder controle houden is iets wat je moet trainen. In het voortraject hebben we daar vaak met elkaar over gesproken en gelukkig wordt de intensiteit en loopafstand in de training langzaam opgebouwd. Ze hebben het allemaal geweldig gedaan. Ieder op zijn eigen manier. Want ook hier geldt dat diabetesmanagement maatwerk is.”, is te lezen op de website van de Bas van de Goor Foundation.

De laatste horde 

“De laatste horde overleefd! Nog 3 weken tot de marathon”, liet Barry Assink, één van de deelnemers in New York ons destijds nog weten nadat hij was gefinisht bij de halve TCS Marathon van Amsterdam. Hij keek reikhalzend uit naar de race in New York met de Bas van de Goor Foundation die hij zondagmiddag net als zijn ploeggenoten wist uit te rennen. “Fantastisch. Nu is het tijd voor een biertje. Ik bleef wel even hangen bij de 40 KM, was echt helemaal gesloopt, maar gelukkig kon het uiteindelijk weer”, laat de Amsterdammer uit de Spaarndammer buurt trots weten vanuit de Verenigde Staten.

Van de Goor Foundation haalt € 45.686,- op in New York
Barry Assink in Ajax shirt in New York. Photocredits: Ronald Hoogendoorn

Deelnemen in 2018

Geïnteresseerden die willen deelnemen aan één van de drie meest populaire marathons van Amerika kunnen zich op 8 december melden op Sportcentrum Papendal in Arnhem. Dan organiseert de Stichting een informatiebijeenkomst. Naast de marathon staat ook fietsen of wandelen in Spanje, en langlaufen in Zweden in 2018 als sportieve challenges op het programma. Daar vertellen ze per challenge wat je kunt verwachten, hoe de voorbereiding eruitziet en worden er tips gegeven om sponsorgeld op te halen. Mensen met diabetes kunnen direct al vragen stellen aan de aan de stichting verbonden nternist Prof. Dr. Henk Bilo. Ook wordt er op gehamerd om vooral niet te vergeten je vrienden te vertellen over je plannen omdat samen meedoen leuker is.

Fondsen werven

De stichting benadrukt dat de activiteiten naast het uitdagen van jezelf worden georganiseerd om fondsen te werven zodat de Foundation kinderactiviteiten kan blijven uitvoeren.

Over de New York City Marathon

De New York City Marathon, in de volksmond ook wel de New-York-Marathon, of de TCS New York City Marathon genoemd is vernoemd naar de huidige sponsor en behoort samen met de Boston Marathon en de Chicago Marathon tot de grootste hardloopevenementen van de Verenigde Staten. De laatste jaren vindt de wedstrijd plaats op de eerste zondag van november. Voor de hardloopwedstrijd geldt een tijdslimiet van 8 uur en 30 minuten. De deelnemers moeten minimaal 18 jaar zijn op de dag van de wedstrijd. Vanwege de grote populariteit van de wedstrijd worden startnummers via een loting toegekend en uitgedeeld. Hierbij krijgen lopers die in het verleden de wedstrijd al eens gelopen hebben de prioriteit. Snelle lopers kunnen op grond van hun prestaties een startgarantie krijgen.Er is niet alleen een hardloopwedstrijd maar er is ook een rolstoel- en handbike-wedstrijd.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel: Loop de Damploop voor kinderen met een spierziekte