Oranjecomité hakt knoop door: 'Dit jaar geen Jeugdolympiade'
Helaas geen jeugdolympiade voor de Ouderkerkse jeugd.

Oranje comité hakt knoop door: ‘Dit jaar geen Jeugdolympiade’

‘Ook de kamelen en piggybacks blijven op stal’

Het Oranje comité uit Ouderkerk aan de Amstel, het dorp dat is gelegen onder de rook van Amsterdam, heeft een heftige beslissing moeten nemen. Door een nijpend tekort aan vrijwilligers en een aflopend aantal deelnemers is besloten een streep te zetten door de traditionele Jeugdolympiade.

“Heel veel mensen vinden het leuk dat deze sportieve middag er is maar slechts een heel klein deel is bereid om een paar uur te helpen om er voor iedereen een mooie middag van te maken. Hierdoor is het elk jaar weer spannend of er voldoende vrijwilligers zijn. Ook kost dit een hoop tijd en moeite, die niet nodig zou moeten zijn.

Twee jaar geleden kwam het aantal benodigde vrijwilligers zelfs pas bij de opening helemaal rond. Op deze manier wordt het plezier van het organiseren van de Jeugdolympiade flink onderuitgehaald”, aldus de teleurgestelde leden van het ‘Koninklijke’ comitee.

Er is helaas geen nieuwe generatie vrijwilligers

Tot overmaat van ramp vonden de bar- & keukenvrijwilligers het na jaren van loyaliteit en trouwe dienst, tijd om het stokje over te dragen aan een nieuwe generatie vrijwilligers. “Zij hebben aangegeven dit jaar iets anders te willen doen op Koningsdag. Ondanks een prangende oproep onder de (ouders van de) leden van sv Ouderkerk is er niemand opgestaan om hen te vervangen. Daarom hebben we besloten dat er dit jaar geen Jeugdolympiade komt. Hopelijk is dit eenmalig en heeft Koningsdag in 2020 wel weer een Jeugdolympiade. Maar, dat is ook grotendeels aan u”, is de wrange tekst die in het bericht van de oranjeleden is te lezen.

Oranjecomité hakt knoop door: 'Dit jaar geen Jeugdolympiade'
De oudere generatie vrijwilligers.

Kermiswedstrijd van Ouderkerkse All Stars en FC De Rebellen

Op 26 april vindt vanaf 18:00 uur bij sv Ouderkerk de traditionele kermiswedstrijd plaats. Dit duel zal wel doorgaan. De ‘strijd’ gaat tussen een team van Ouderkerkse all stars en FC De Rebellen. FC de Rebellen is een markante selectie van de meest uitgesproken en spraakmakende voetballers van ons land. “Voor, tijdens en na afloop draait de tap op volle toeren”, aldus Ouderkerker Jeroen Wirz over het gezellige evenement bij de dorpsclub.

De dorpsbewoners kunnen blijven buikschuiven

Naast de Jeugdolympiade gaat het traditionele tobbetje steken niet door en zijn er dit jaar geen ‘kamelen en piggybackrace’ activiteiten. Ook werd door de commissieleden besloten om de roeiwedstrijden te schrappen.

Traditiegetrouw organiseren de vrijwilligers van het Oranje comité een hoop leuke activiteiten rondom de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Ondanks de teleurstelling van het afgelaste ‘Jeugdolympiade’ event, dat onofficieel toch wel een beetje bij de opvoeding van de Ouderkerkers hoorde, was er ook leuk nieuws over de feestweek te melden. “Het splinternieuwe buikschuiven blijft! Net als de meeste andere activiteiten op de agenda”, aldus Ingrid Bense, één van de vrijwilligers van de oranjecommissie.

Oranjecomité hakt knoop door: 'Dit jaar geen Jeugdolympiade'
Buikschuiver van de Ouderkerkse Sietse Roos.

Kermis op ’t Kampje

Vanaf 24 april tot en met 28 april vindt op ’t Kampje in het pittoreske dorp de kermis plaats. Rondom het plein dat vol staat met vermakelijke attracties, een patatkraam en een poffertjeszaak doet ook de plaatselijke horeca volop mee aan de feestelijke activiteiten. Café ‘De Vrije Handel’, dat is gelegen in de authentieke Dorpsstraat, trapt zelfs op 20 april al af. In de bruine kroeg vindt dan het voorkermis event: ‘Das Jeroen und Sander Fest’ plaats. Het wordt de voorloper van een berg traditionele gezelligheid in de houten dorpskroeg.

Oranjecomité hakt knoop door: 'Dit jaar geen Jeugdolympiade'
De poffertjessalon in Ouderkerk.

Oranjecomité hakt knoop door: 'Dit jaar geen Jeugdolympiade'

Tonnetje knuppelen

Een hoogtepunt tijdens de feestweek is het ‘tonnetje knuppelen’ evenement. De winnaar is de held van de dag en krijgt als prijs onder andere een enorme bierdouche in café De Vrije Handel.

Geschreven door: Rik Verkaik

Reageren op het artikel? Laat een reactie achter onderaan de pagina!

vrijetijdamsterdam.nl

PS Volg ook ons blog Koningsdag in Amsterdam 2019