Meer dan 1000 mensen op demonstratie tegen racisme in Den Haag

Vandaag stonden ongeveer 1250 mensen op tegen racisme tijdens een demonstratie op de Koekamp in Den Haag. Het protest werd georganiseerd door een intersectioneel gezelschap, van de BLM beweging tot milieuactivisten, ondersteund door meer dan 130 organisaties. Allen met verschillende grondslagen vanuit de islamitische gemeenschap, feministisch, queer, maar ook politieke partijen, de studentenbeweging en opinieplatformen sloten zich massaal aan.

Woordvoerder van de demonstratie, antiracisme activist Rania: “Vandaag kwamen we samen om ons uit te spreken tegen elke vorm van racisme en tegen de extreemrechtse intimidatie die steeds groter wordt. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de aanvallen op KOZP of de hetze tegen Bouchallikht.“

Meer dan 1000 mensen op demonstratie tegen racisme in Den Haag

Woordvoerder van de demonstratie, klimaatactivist Rick: “Het protest is een initiatief vanuit de klimaatbeweging. Velen van ons zijn geschrokken over de manier waarop extreemrechts antiracisme activisten aanvalt. Dit bondgenootschap tussen beiden bewegingen is ontzettend belangrijk.”

De organisatoren en ondersteuners van dit protest staan op tegen alle vormen van racisme en discriminatie en tonen verzet tegen extreemrechtse intimidatie. “Wij kijken met trots terug op het intersectionele protest en danken alle organisatoren en ondersteuners.”

vrijetijdamsterdam.nl