Scapino Ballet twee avonden online met The Square recordings
The Square-chor Alba Castillo

Scapino Ballet Rotterdam presenteert op 21 en 22 april The Square recordings, twee online dansavonden op het kersverse video on demand platform Scapino streamt. Voor de uitzendingen van het tweeluik heeft Scapino de afgelopen weken gefilmd op verschillende locaties, Garage Rotterdam en Theater aan de Schie.

Elke avond staat één dansstuk van een jonge choreograaf centraal, waarvan een speciale videoversie is gemaakt. Daaromheen krijgen kijkers een kijkje in de Scapino keuken met ‘behind the scenes’ reportages en kunnen zij deelnemen aan gesprekken met dansers en choreografen. De jonge makers vertellen over hun inspiraties en werkwijze maar ook over hoe de pandemie hun dansstukken beïnvloedt. De gesprekken worden live uitgezonden vanuit de locaties. Bijzonder onderdeel daarbij wordt een live uitvoering door de dansers.

Binnenkort presenteert Scapino in de serie The Square recordings nieuw werk van Joost Vrouenraets en Shailesh Bahoran. Daarnaast zijn op het on demand platform ook bekende Scapino voorstellingen zoals Pas de deux en Pearl te zien. Op 28 maart komt de voorstelling Henry van choreograaf Itamar Serussi online.

Programma

Woensdag 21 april

Carried alive van Justin de Jager – opgenomen in Garage Rotterdam
De jonge Nederlandse danser en choreograaf Justin de Jager is een pionier in de breakdancediscipline ‘threading’, een oneindige opvolging van beweging waarbij dansers voortdurend met elkaar verbonden zijn. Justin won onlangs de Korzo aanmoedigingsprijs, de Leo Spreksel Award, en is binnenkort op televisie te zien in Dans met mij , een vierdelige serie van Jan Kooijman voor NTR over de nieuwe generatie dansers en choreografen.

Donderdag 22 april

What remains van Alba Castillo – opgenomen in Theater aan de Schie
De Spaanse danseres en choreografe Alba Castillo maakt danspoëzie met een vleugje magie. De mens staat centraal in haar dansstukken die zij op theatrale wijze vormgeeft. In What remains lopen heden en verleden, fantasie en realiteit op ingenieuze wijze door elkaar.