Wat te doen in Amsterdam op woensdag 13 september 2017
Het beroemde Franse circus Cirque Pardi strijkt vanaf vandaag neer in het Amsterdamse Bos Theater Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Wat te doen in Amsterdam op woensdag 13 september 2017

Wij speurden weer door de stad op zoek naar leuke activiteiten te doen in Mokum op woensdag 13 september 2017! We kwamen weer de nodige leuke dingen tegen en stelden weer een lijstje samen: ‘Wat te doen in Amsterdam op woensdag 13 september 2017’. Hopelijk hebben jullie er plezier van! 

Algemeen

Amsterdam – Open dag schooltuinen

Alle 13 schooltuinen die Amsterdam rijk is, houden open dag op woensdag 13 september.

Woensdag 13 september / diverse tijden / meer info 

Cultuur

Amsterdam Fringe Festival 

Maar liefst 15 voorstellingen bij Amsterdam Fringe vandaag. Klik hier voor het overzicht.

West Wednesday – Daan Borrel

Weleens van West Wednesday gehoord? Nee hé? Nou, wij geven het eerlijk toe… We liepen er ook voor het eerst tegen aan, maar daarom niet minder leuk om te benoemen. West Wednesday is een maandelijke kunstroute door Amsterdam West. Centraal staat deze keer kunstenaar Daan Borrel. Daan is journalist en schrijver en haar specialiteiten zijn seksualiteit en verlangen.

Woensdag 13 september / 18:00 – 19:45 / meer info 

Amsterdamse Bos – Circus

Het beroemde Franse circus Cirque Pardi speelt vanaf woensdag 13 september in het Amsterdamse Bos. Het circus speelt hun voorstelling Borderland. Borderland is een gewaagde, humoristische circustheatervoorstelling. Voor jong en oud!

Woensdag 13 september / va. 15:00 uur / meer info 

Boom Chicago – This summer, it’s our Best of Boom Summer improv party!

Best of Boom is een verzameling van Boom Chicago’s favoriete momenten, scènes en improvisaties van de afgelopen 24 jaar. De shows zijn een mix van scherpe sketches, snelle improvisaties, video, muziek en social media die zich in hoog tempo afwisselen.

Woensdag 13 september / va. 20:30 / meer info 

Pakhuis de Zwijger – Groeien zonder schade

Hoe kun je groeien zonder dat het ten koste gaat van jezelf, een ander, milieu of maatschappij? Iedereen moet groeien. In persoonlijke ontwikkeling, carrière en inkomen. Aan de hand van een wervelwind aan praktijkvoorbeelden laten de sprekers van deze avond je zien hoe kinderlijk eenvoudig het is om te groeien zonder enige schade: je wordt deelgenoot gemaakt van de zeven criteria, wat ze voor je betekenen en hoe je ermee aan de slag gaat.

Woensdag 13 september / va. 20:00 / meer info 

Pakhuis de Zwijger – Kwestie van vertrouwen

Hoe verhoudt de huidige infosphere zich ten opzichte van democratie en vertrouwen?
Het wantrouwen in de samenleving groeit. Onbetrouwbare journalistiek verspreidt zich razendsnel, slinkse bedrijfsleiders manipuleren ons met geavanceerde technologie en politici gebruiken digitale media om het publiek op meticuleuze wijze te bespelen.

Woensdag 13 september / va. 20:00 / 13 sept 20:00 meer info 

Q-Factory – Amsterdamse popprijs

De Amsterdamse Popprijs is de bandcompetitie voor Amsterdamse bands in alle stijlen. In haar tweeëntwintigjarige bestaan is de ‘Popprijs’ een instituut geworden. Amsterdamse bands krijgen de kans om zich te presenteren aan publiek, media en muziekindustrie.

Woensdag 13 september / va. 20:00 / meer info 

De School – Het klaslokaal (queer kunst)

Deze serie gaat over queer-kunst en wordt gedoceerd door Léon Kruijswijk. Bij het ticket is een maaltijd in Café DS, voorafgaand, of na afloop van het het college bij inbegrepen.

Woensdag 13 september / va. 19:00 / meer info

Nationale opera & ballet – La forza del destino

Het noodlot slaat ongenadig hard toe in La forza del destino. Tegen de achtergrond van een oorlog ontspint zich een familieconflict met fatale afloop.

Woensdag 13 september / va. 19:00 / meer info 

De Nieuwe Anita – Pubquiz ten bate van Dog Rescue

In de Nieuwe Anita is bijna altijd wel iets leuks te doen. Elke tweede woensdag van de maand bijvoorbeeld. Dan presenteren Caitlin en Emily de Pubquiz ten bate van Dog Rescue Greece. Een gezellige quiz waar je voor maar 5 eurootjes aan mee mag doen. Ga je liever alleen een borrel drinken hebben ze goed nieuws. De bar is ook gewoon geopend.

Woensdag 13 september / va. 20:00 / meer info 

Bioscooptips Amsterdamse bioscopen

Film: The Beguiled

The Beguiled is een Amerikaans drama uit 2017 die geschreven en geregisseerd werd door Sofia Coppola. De film is gebaseerd op de roman A Painted Devil van auteur Thomas P. Cullinan en een remake van The Beguiled.

Draait in de volgende bioscopen:

Cinecenter, de Filmhallen, Eye, Kriterion, Pathé City, Pathé Tushinski

Film: American Made

Een waargebeurde actiekomedie waarin Tom Cruise tegelijk vliegt voor de CIA en Pablo Escobar.

Draait in de volgende bioscopen:

Film: De Filmhallen, Pathé Arena, Pathé City, Pathé de Munt en Pathé Tuschinski

Film: IT

It is een Amerikaanse horrorfilm uit 2017, geregisseerd door Andy Muschietti en gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King uit 1986.

De Filmhallen, Pathé Arena, Pathé City en Pathé de Munt

Heb jij zelf een leuke tip of weet jij iemand met een leuke tip dan horen wij bij VTA dat natuurlijk graag! E-mail je tip naar [email protected]

vrijetijdamsterdam.nl

PS Haal ook inspiratie uit onze lijstje: ‘wat te doen in Amsterdam op dinsdag 12 september’