Wat is er te doen tijdens 4 en 5 mei in Amsterdam?

Wat is er te doen tijdens 4 en 5 mei in Amsterdam?
Op de Dam vindt op 4 mei weer dodenherdenking plaats. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Wat is er te doen tijdens 4 en 5 mei in Amsterdam?

Weten wat er allemaal te doen is tijdens 4 en 5 mei in Amsterdam? Volg ons blog met tips, nieuwtjes, activiteiten en ontwikkelingen over dodenherdenking en bevrijdingsdag. Heeft u tips met betrekking tot 4 en 5 mei in Amsterdam? Stuurt u dan een e-mail naar info@vrijetijdamsterdam.nl

19 januari 2019

‘Op 5 mei vieren we de vrijheid. Ook in 2019 zullen we in Amsterdam stilstaan bij onze vrijheid, maar ook de onvrijheid in de rest van de wereld.

Om te vieren dat wij vrij zijn, vieren we elk jaar Bevrijdingsdag! En is er geen betere plek om dat te vieren dan bij het Bevrijdingsfestival?! We hopen dat je erbij bent’, aldus de organisatie van bevrijdingsfestival Het Vrije Westen Amsterdam.


16 januari 2019

Het Amsterdams Verbond maakt 2 minuten lawaai op 5 mei

Bevrijdingsfestival Het Amsterdams Verbond, dat dit jaar vijf jaar bestaat, keert op 5 mei terug naar de Tuinen van West waar het met haar hostingpartijen de vrijheid viert. Om de vrijheid kracht bij te zetten, maakt het festival in tegenstelling tot het moment op 4 mei, om 20.00 uur twee minuten lawaai met alle bezoekers.

“Vijf jaar na de eerste editie zijn we verdrievoudigd en verwachten we 15.000 bezoekers op de Tuinen van West. We zijn ontzettend trots om met zoveel mensen de vrijheid te kunnen vieren. Door met iedereen tegelijk twee minuten zoveel mogelijk geluid te maken, vormen we een krachtig verbond wat het ultieme gevoel van vrijheid geeft. De Lawaai Papegaai noemen we dat”, vertelt organisator Mitchel Bovenlander. Lees het hele artikel.

VTA agenda -> Het Amsterdams Verbond 5 mei in Amsterdam


10 januari 2019

Ballerina Igone de Jongh en acteur Pierre Bokma eenmalig in Carré

Jaarlijks presenteert Theater Na de Dam op 4 mei zelf een avond in de piste van Carré, en initieert daarbij altijd ontmoetingen tussen kunstenaars die nooit eerder samenwerkten. Geïnspireerd op het levensverhaal van Edith Eger, de ‘ballerina van Auschwitz’, die op haar zestiende moest dansen voor de ‘engel des doods’ Josef Mengele, schreef Gerardjan Rijnders een nieuwe toneeltekst. Samen met choreograaf Peter Leung, Young Creative Associate bij Het Nationale Ballet, maken zij een voorstelling die zich afspeelt tussen dader en slachtoffer, tussen toen en nu, tussen de dans en de taal.


1 januari 2019

Uitnodiging inspiratiebijeenkomst Vrijheidsmaaltijd 2019

Het Amsterdams 4 en 5 mei comité laat weten dat op 15 januari 2019 in de Koninklijke Industrieel Groote Club op de Dam een inspiratiebijeenkomst wordt georganiseerd voor potentiele kandidaten die een Vrijheidsmaaltijd event willen organiseren.

Ben je benieuwd welk verhaal je met jouw Vrijheidsmaaltijd kan vertellen? Of hoe je het best over jouw Vrijheidsmaaltijd kan communiceren? En wil je weten hoe het Amsterdams 4 en 5 mei comité kan ondersteunen? Touria Meliani, Vrijheidsmaaltijd-organisator van het eerste uur en huidig wethouder Kunst & Cultuur, Samuel Levie van Food Cabinet, drijvende kracht achter de verbindende Vrijheidsmaaltijd voor Lieve Amsterdammers onder het Rijksmuseum in 2018 en Bianca Stigter, auteur van ‘Atlas van een Bezette Stad’ brengt een schatkist aan historische kennis mee over Amsterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog, zijn enkele van de inspirators.


31 december 2018

Het eerste bericht van Vrije Tijd Amsterdam over 4 en 5 mei in Amsterdam

Welkom bij het eerste bericht dat Vrije Tijd Amsterdam schrijft met betrekking tot de 4 en 5 mei herdenking en viering 2019 in Amsterdam. Twee ontzettend belangrijke dagen in onze ogen. Tijdens deze dagen zijn er honderden activiteiten in de stad. Mede mogelijk gemaakt door vele comités en organisaties die in de stad actief zijn. Chapeau voor al deze mensen en respect voor de mensen die de tweede wereld oorlog hebben meegemaakt, het leven lieten voor ons land en de bevrijding mogelijk hebben gemaakt!

vrijetijdamsterdam.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here