Meivakantie 2019 in Amsterdam – Leuke dingen om te doen

Meivakantie 2019 in Amsterdam - Leuke dingen om te doen
© Twycer / www.twycer.nl

Vanaf 27 april tot en met 5 mei zijn er weer een heleboel geluksvogels die kunnen gaan genieten van de meivakantie 2019! Ben jij één van die ‘lucky ones’ die een lekkere week vrij is? En weet je nog niet wat je zult gaan doen tijdens de meivakantie 2019 in Amsterdam? Niet getreurd! De redactie van Vrije Tijd Amsterdam zette een aantal leuke activiteiten voor je op een rijtje. En omdat we dan toch bezig waren hebben we er een aantal leuke tips bij vermeld!

Meivakantie in Amsterdam – Het Muizenhuis (Scheepvaartmusem)

Jong kroost vanaf 3 jaar kunnen zich tijdens de meivakantie uitstekend vermaken in het Scheepvaartmuseum! Het beroemde culturele gebouw herbergt het Muizenhuis met activiteiten waar je met het hele gezin aan mee kunt doen. Zodoende kunnen bezoekers meedoen aan de leuke Muizenhuisspeurtocht, swingen op Muizenhuisdans, filmpjes bekijken in de Muizenhuis-mini-bioscoop en genieten van de Muizenhuis Theatervoorstelling. Karina Schaapman vertelt: Het Muizenhuis: Hoe maakt ze dat? Ook is er de gelegenheid om je te laten schminken, kun je een muizendans leren, kan je muizenhuis boek gesigneerd worden, zijn er boeken en goodies verkrijgbaar in de winkel. “Als je fan bent van Het Muizenhuis mag je dit niet missen”, aldus de organisatie van het Muizenhuis spektakel! Voor alle ins en outs per activiteit, kun je het programma bekijken op: www.hetscheepvaartmuseum.nl/muizenhuis

Het Scheepvaartmuseum, adres: Kattenburgerplein 1, 1018 KK Amsterdam

Like de pagina van Vrije Tijd Amsterdam via Facebook om op de hoogte te blijven van leuk nieuws in Amsterdam. 

Meivakantie in Amsterdam – Het Amsterdamse Bostheater

Het Bostheater doet ook vrolijk mee met activiteiten organiseren in het kader van de meivakantie in Amsterdam! Speciaal voor jong kroost vanaf vijf jaar zijn er hele bijzondere en spannende voorstellingen tijdens de meivakantie. Op 1, 3 en 5 mei presenteert theatergezelschap ‘Wie Walvis’ de voorstelling Moustachio. Tussendoor, op 4 mei, speelt Meneer Monster De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen.

Het Amsterdamse Bostheater, adres: De Duizendmeterweg 7, 1182 DC Amstelveen

Meivakantie in Amsterdam OBA – Diverse activiteiten

De OBA mag natuurlijk niet ontbreken in ons lijstje met activiteiten die je tijdens de meivakantie kunt gaan doen. Kom langs voor de leukste activiteiten bij de OBA in Amsterdam, leen een familiefilm, (voorlees)boek, speel een game, leer schilderen of ga naar een muzikale theatervoorstelling. Tijdens de meivakantie is er van alles te doen bij de OBA, voor jong en oud”, aldus de organisatie van de meivakantie.

Centrale OBA, adres: Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam

Voorstelling Rupsje Nooitgenoeg in DeLaMar

In het DeLaMar theater in Amsterdam kun je met de kleine kids in de meivakantie van theater genieten! In het culturele gebouw gelegen in de buurt van het Leidseplein is de voorstelling van Rupsje Nooitgenoeg te zien!

DeLaMar Theater, adres: Marnixstraat 402, 1017 PL  Amsterdam

Tropenmuseum in Amsterdam

Weleens in het Tropenmuseum in Amsterdam geweest? Tijdens de meivakantie zijn er leuke activiteiten te beleven! Neem voor meer informatie een kijkje op de website van het Tropenmuseum in Amsterdam.

Tropenmuseum, adres: Linnaeusstraat 2, 1092 CK Amsterdam

Meivakantie in het Rijksmuseum

Wie van jullie is er wel eens in het historische Rijksmuseum geweest? Tijdens de meivakantie 2019 kun je op avontuur in het Rijksmuseum. Je kunt wereldberoemde pronkstukken ontdekken. Enkele van deze stukken zijn het Melkmeisje van Vermeer, Van Goghs zelfportret en de Nachtwacht van Rembrandt. Het zijn enkele waardevolle tipjes van de sluier! Neem een kijkje op de website van het Rijksmuseum als je wilt weten wat er nog meer te doen is!

Rijksmuseum, adres: Museumstraat 1, 1071 XX Amsterdam

Terras van Café Bloemers

We hebben een leuke tip voor je op het gebied van een ‘terrasje pakken‘ in Amsterdam. In de Pijp kun je met een gerust hart even bij Bloemers op het terras voor de deur of overkant fietspad neerploffen. Je hebt op het terras een schattig schommeltje waar je met je lover lekker kunt chillen. Daarnaast staan er houten tafeltjes en stoeltjes opgesteld waar je kunt gaan zitten. Je zit hier trouwens aan de Ceintuurbaan en het pleintje waar je uitzicht op hebt aan de andere kant van de weg, daar voetbalde een tijdje terug wereldster Justin Bieber. Gewoon gezellig met de plaatselijke Amsterdamse jeugd. En waarom ook eigenlijk niet?

Café Bloemers, adres: Hemonystraat 70, 1074 BT Amsterdam, Netherlands

Winkelen bij de Kalverpassage

Jaar in jaar uit naar dezelfde winkels in Amsterdam? Probeer toch eens wat nieuws. Een geheel vernieuwde Kalverpassage opende in 2018 haar deuren. Veel mensen zijn er nog niet op bezoek geweest. Er is een sterk winkelaanbod en de toevoeging van indrukwekkende kunst zorgen ervoor dat de vernieuwde Kalverpassage een belangrijke bestemming in de hoofdstad is.

Kalverpassage, adres: Kalverstraat 212-220, 1012 PD

Schaken op het Max Euweplein

Heeft u weleens een spelletje schaken in de buitenlucht gespeeld? Op het Max Euweplein staat al sinds 1996 een mega groot openlucht schaakspel. Hier kunt u tegen uw opponent gewoon op spelen. Een heerlijke bezigheid voor tijdens Pasen al zeggen we het zelf.

Heeft u nog tips die het vermelden waard zijn? Wij ontvangen dan graag een mail. Ons mailadres is: info@vrijetijdamsterdam.nl 

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Leuke dingen doen – Pasen 2019 in Amsterdam 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here