Voorbeschouwing op de Vondelparkloop 2024

Op zondag 18 februari staat de Vondelparkloop 2024 op het programma. Vrije Tijd Amsterdam blikt alvast vooruit met de organisatie.

Wilt u de ‘Vondelparkloop’ eens introduceren?

“De Vondelparkloop is een gezellige, recreatieve hardloopwedstrijd in het Vondelpark voor alle niveaus en alle leeftijden. Naast 100 wedstrijdlopers doen er vooral veel recreatieve lopers mee, die het leuk vinden om 1, 2 of 3 rondes in het Vondelpark te lopen. De Vondelparkloop is onderdeel van het hardloopcircuit Rondje Mokum en vindt dit jaar plaatst op zondag 18 februari.

Start- en finish van de Vondelparkloop zijn bij het Openluchttheater in het midden van het Vondelpark. Onderweg is een waterpost aanwezig en ook bij de finish wordt gratis water aangeboden.”

Wie is de organisatie achter dit event?

“Atletiekvereniging Phanos heeft de laatste 20 jaar de Vondelparkloop georganiseerd. Daarvoor waren het de Brandweer, de Vondelparkloop is begonnen als een loop voor brandweerlieden, en AV Atos. Na drie jaar van afwezigheid van de loop is de organisatie van de Vondelparkloop dit jaar in handen van AV Phanos, Ronald de Vogel en Running Holland Vereniging, Dave Baars.”

Voorbeschouwing op de Vondelparkloop 2024

Worden er ook medailles uitgereikt bij de finish?

“Alle deelnemers van de Vondelparkloop ontvangen een medaille. Dit jaar is dit een houten medaille. Voor de beste drie finishers per afstand en categorie zijn er bekers beschikbaar.”

Wat kan men verwachten bij ‘Light the Night’?

“Er is dit jaar geen Light the Night. De zaterdagavond-editie veroorzaakte in 2020 zoveel overlast aan omwonenden en dieren in het park, dat de Vondelparkloop in 2024 alleen overdag op zondag plaats vindt.”

Dit is de 49e Vondelparkloop, zijn er ook hoogtepunten uit eerdere edities te vermelden?

“De Vondelparkloop heeft een rijke historie. Een overzicht hiervan is te zien via deze link.”

Wilt u zelf nog iets toevoegen?

“Doe mee met de Vondelparkloop en ervaar de sfeer en de gezelligheid van deze hardloopwedstrijd. Schrijf je snel in, want de verkoop van de startnummers gaat heel snel. Er is daarom waarschijnlijk geen na-inschrijving op de dag zelf mogelijk. Inschrijven kan via het online inschrijfformulier: inschrijven.nl.”