Voorbeschouwing Lentefeest op NoordOogst op 15 april
Foto credits: De Vrijehand

Op 15 april vindt het lentefeest op NoordOogst plaats. Vrije Tijd Amsterdam blikte alvast vooruit met Maaike Lans, programma-, theater-, beelden- en muziekmaker van Geoliede Chaoten op NoordOogst.

Wilt u het lentefeest op NoordOogst eens introduceren?

“Het lentefeest is in aantocht! 15 april van 13:00 uur – 21:00 uur organiseert NoordOogst weer een seizoensfeest, een Lente buurtfeest voor jong en oud. Het feest vindt plaats op NoordOogst een stadslandbouw project in Amsterdam Noord. Vlak naast de Coentunnel zou je zo’n prachtig groengebied misschien niet verwachten maar niets is minder waar.

Deze feesten zijn een van de hoogtepunten van NoordOogst waar we een warm welkom willen heten aan de buurt. Bezoek met je kinderen de Natuurspeeltuin eens! Komt allen naar: Meteorenweg 280 Amsterdam Noord.”

Wat staat er 15 april op het programma?

“We hebben de 15e een uitgebreid programma voor jong en oud. Naast uren dansen rondom de meiboom starten we voor de kleintjes om 13:15 uur met de theatervoorstelling: Bubbels en Schuim van onze eigen huis theatermakers Geoliede Chaoten. Daarna treedt in de Groene loods overdag lokaal talent op uit Noord met muziek, dans, poëzie en nog veel meer. Buiten is er markt en zijn er diverse workshops met onder andere tulpenstempelmachine, Louwie Karton Modeparade en plantensap printen. Ook zijn er weer rondleidingen. Op het middenveld is een wisselend programma van smartlappen van Frans Doedel, RangPangCircus & poëzie. In de avond maken dj Klerezooi, Rubber en Bohemian Souldiers er een feestje van.”

Voorbeschouwing Lentefeest op NoordOogst op 15 april
Foto credits: De Vrijehand

Wat houdt het stadslandbouwproject NoordOogst in?

“We zijn een speelse en verbindende plek waar we gezamenlijk laten zien hoe je landbouw, duurzame voedselketens, sport & recreatie en groenvoorziening kunt integreren in een stadsomgeving. We laten ons inspireren door talloze groene en duurzame initiatieven van ondernemers, verenigingen en stichtingen die een bewuste en toekomstbestendige leefstijl promoten. Op NoordOogst kun je ontspannen, ontmoeten, overnachten én genieten van lekker en lokaal eten. Ook vind je op dit terrein Sportpark Melkweg met Handbalvereniging S.V. Vriendschap, TOB Tennis en Korfbalvereniging Vlug en Vaardig, met wie NoordOogst een intensieve samenwerking heeft. Op NoordOogst zitten verschillende groene ondernemers.”

Kunt u iets over de wildplukwandelingen vertellen?

“Tijdens het lentefeest kunt u zich inschrijven voor drie rondleidingen deze zullen twee keer vertrekken. Wildplukken met Yola, over eetbare en medicinale planten op NoordOogst. Het voedselbos op NoordOogst met Marijke, hierin krijgt je te zien en te proeven wat er te eten valt. En een rondje NoordOogst over de ondernemers en hun project.”

Wat kunnen de mensen vinden op de BuitenMarkt?

“Een divers aanbod aan lokaal geproduceerde producten. Siropen, ingemaakte/gefermenteerde groenten, tweedehands kleding en bier van Friekens. Producten van Rookt!, Keppler, Tuin van Eten, Beelease en andere.”

Is er een mogelijkheid voor een gezellig hapje en drankje?

“POF, het restaurant van NoordOogs opent de bar, bakt de heerlijkste frieten en poffertjes tijdens dit Lentefeest. Daarnaast is er van alles lekkers te eten en te drinken op de markt.”

Wilt u zelf nog iets toevoegen?

“Komt allen en vergeet je niet aan te melden bij het groene loket naast de Groene loods, voor workshops en rondleiding. Mocht u zelf het podium van NoordOogst eens willen beklimmen met uw vereniging, club, band of alleen en komt u uit Noord, mail [email protected].”

 

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam