Violiste Noa Wildschut opent nieuwe concertserie in Koningszaal Artis
Noa Wildschut Foto credits: Esther de Bruijn

Op zondag 16 oktober vindt het eerste concert plaats van een nieuwe concertserie in de Koningszaal van het onlangs door koningin Maxima geopende Groote Museum. Een zaal die een roemruchte historie heeft, een belangrijk cultureel centrum was en in volle glorie is gerestaureerd.

Tijdens concertserie Kamukoza (Kamermuziek in de Koningszaal) op de zondagochtend presenteert een grote variëteit van topmusici zich aan een breed publiek van jong en oud. Bij alle concerten zullen natuur en wetenschap de rode draad vormen en teneinde de toegankelijkheid voor met name jonge gezinnen te vergroten, zal dirigent Jules van Hessen (Maestro Jules) de concerten op zijn kenmerkende, attractieve wijze toelichten. De internationaal gelauwerde violiste Noa Wildschut zal vergezeld van de Duitse pianiste Elisabeth Brauss de spits afbijten met op het programma onder meer muziek over een geheimzinnige rivier. Verder muziek van Maurice Ravel en Francis Poulenc.

Initiatiefnemer tevens buurman van Artis, cellist Roeland Duijne: “De zaal klinkt geweldig en heeft een unieke sfeer. Gezinnen die een bezoek aan Artis en het fascinerende Groote Museum brengen hebben nu een prachtige mogelijkheid om een inspirerend concert aan hun Artis beleving toe te voegen.”

Meer informatie via de volgende link: https://dagtickets.artis.nl/programmering/