Uitgaan in Amsterdam: de silent disco
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

De silent disco is populair op het gebied van uitgaan in Amsterdam. Een stille disco is een event waar uitgaanspubliek danst op muziek die wordt beluisterd via een draadloze koptelefoon. De muziek wordt uitgezonden via een radiozender naar draadloze koptelefoonontvangers. Mensen zonder hoofdtelefoon horen deze muziek niet, waardoor het geheel van dansende mensen in een verder stille ruimte er vermakelijk uitziet. In het begin was de silent disco vooral populair op verschillende festivals. Tegenwoordig worden er op allerlei soorten locaties silent disco’s georganiseerd. Er is zelfs een locatie waar alleen maar stille disco avonden worden gegeven. Wil jij een silent disco organiseren in Amsterdam? Dan wil je natuurlijk weten waar je de juiste apparatuur kunt huren. We hebben de bedrijven voor je op een rijtje gezet. In het lijstje staat ook de plek waar je non stop van de silent disco kunt genieten.

Nieuw-West, Centrum, Diemen

Nieuw-West

Silent Rave Headphones

Ga je een feestje geven? Vier je een verjaardag? Dan is het wellicht leuk om via Silent Rave Headphones een eigen silent disco te organiseren. Deze belevenis wordt door de onderneming omschreven als uniek, gezellig, met bijkomend voordeel dat de buren er geen last van hebben. De te huren koptelefoons hebben tot 500 meter bereik. Volgens Silent Rave is het ideaal voor kleine feestjes, maar ook voor grotere evenementen. De apparatuur is zowel binnen als buiten te gebruiken. De apparaten zijn in Amsterdam en een aantal andere steden op te halen.

Adres: Cornelis Lelylaan 5n3

Centrum

Silent Disco International

Bij Silent Disco International kun je een stille disco huren en kopen. De hoofdtelefoons zijn te gebruiken op feesten, festivals, bedrijfsevents, rondleidingen, educatie en sportevenementen. Er kan direct een heel discopakket geboekt worden. Huur complete doe-het-zelf set pakketten welke via de post bij je worden afgeleverd. De systemen zijn eenvoudig aan te sluiten op een laptop, dj-apparatuur of Spotify. Volgens de eigenaren van deze organisatie organiseer je binnen een mum van tijd zelf leuke stille disco feesten!

Adres: Tuinstraat 6

Diemen

We love Silent Disco

We love Silent Disco is een verhuurbedrijf voor feestapparatuur. Het bedrijf wordt gerund door Dave en Sanne. Zij zijn een stelletje en beide ondernemer. Ze regelen stille disco events voor 10 mensen of voor 200 man. Alles behoort volgens dit duo tot de mogelijkheden. Hun missie is veel personen kennis te laten maken met het fenomeen stille disco. Dat is de reden dat ze prijzen laag houden en graag met je meedenken. Uiteindelijk willen ze dat je er een onvergetelijk feest van kan maken.

Adres: Diemerkade 36

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam