The Park Playground Amsterdam: ‘Virtual Reality avonturen voor jong en oud’
The Park Playground

Vrije Tijd Amsterdam is altijd op zoek naar speciale verhalen in Amsterdam. In dat kader stelden we een aantal vragen aan de medewerkers van The Park Playground, de plek voor VR-belevenissen in Amsterdam.

Zou je The Park Playground allereerst eens willen introduceren?

“Natuurlijk! Eigenlijk is het heel simpel; bij The Park Playground bieden wij een uitje aan voor iedereen. Bij ons duik je in de immersive wereld van Virtual Reality en beleven jong & oud de tofste VR-avonturen. Perfect voor een dagje ‘anders dan anders’ met het hele gezin of een uniek uitje voor het vrijgezellenfeest dat je moet organiseren of een teambuilding met je werk.”

The Park Playground Amsterdam: ‘Virtual Reality avonturen voor jong en oud’
The Park Playground

Waarom is het leuk om de locatie in Amsterdam te bezoeken?

“Onze locatie in Amsterdam is een heerlijk grote, lichte ruimte met 2 speelvelden van 100m²! Op de speelvelden, gewapend met een VR-bril en een futuristisch wapen, loop je rond in een open ruimte en moeten jij en je teamgenoten een uitdagende missie tot een goed einde brengen. Na je mind-blowing VR-ervaring kan je genieten van een welverdiend drankje aan onze gezellige bar! De locatie in Amsterdam is ook erg makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en er zijn genoeg parkeerplekken voor de deur als je liever met de auto komt.”

VTA Banner
VTA Banner
VTA Banner
VTA Banner

Hoe werkt het als je aan een van de activiteiten wilt deelnemen?

“Je kunt via onze website heel gemakkelijk een VR experience boeken. Je kiest eerst de locatie en vervolgens welk avontuur. Selecteer met hoeveel personen je komt spelen en kies een tijdslot, dan alleen nog even bevestigen en je bent ready voor je avontuur! Bij je aankomst word je ontvangen door een van onze hosts die je begeleidt bij jouw Virtual Reality avontuur. Eerst speel je 30 minuten onze mini games om kennis te maken met VR en in de 30 minuten daarna speel je jouw gekozen avontuur. Plezier verzekerd, neem dat maar van ons aan!”

The Park Playground Amsterdam: ‘Virtual Reality avonturen voor jong en oud’
The Park Playground

Ik las dat de VR experiences populair zijn als teamuitje voor bedrijven. Kun je daar meer over vertellen?

“Ja dat klopt inderdaad. Onze VR experiences zijn ideaal voor een teambuilding of een bedrijfsuitje. Je moet voor de meeste VR ervaringen namelijk samenwerken om het spel tot een goed einde te brengen. En dat is exact datgene dat je met een teambuilding wil bereiken, samenwerking.”

Waar in Amsterdam zijn jullie precies gevestigd? Kun je iets meer over deze buurt zeggen?

“In Amsterdam zijn we te vinden in de Houthavens aan de Rigakade, op nummer 10. Een relatief nieuwe buurt vlakbij het altijd prachtige Westerpark. Onze locatie is te vinden tussen meerdere kantoorpanden en naast het restaurantje Borisov, ook zijn Anne&Max en Bar Hout om de hoek. Kortom, je kunt in deze buurt van ‘s ochtends tot ‘s avonds gezellig op pad en is echt leuk om een heel dagje weg te plannen.”

Klopt het dat jullie aan het uitbreiden zijn?

“Yes, dat klopt! Naast onze locaties in Nederland in Amsterdam, Den Haag en Eindhoven, hebben we meerdere locaties in België en zijn we onlangs geopend in Engeland. Binnenkort verleggen we helemaal onze grenzen; The Park opent namelijk een nieuwe locatie in Australië. Daar zijn we ontzettend trots op!”

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam