Tentoonstellingen in Amsterdam bezoeken? Overzicht met tips per stadsdeel!

Wil jij tentoonstellingen in Amsterdam bezoeken? In de hoofdstad zijn altijd leuke exposities die bezocht kunnen worden. In dit overzicht hebben we een aantal leuke actuele tentoonstellingen Amsterdam voor je op een rijtje gezet. Scroll naar beneden of klik op een stadsdeel om te zien welke beste tentoonstellingen Amsterdam worden georganiseerd.

Je kan ook een kijkje nemen op onze overzichtspagina van leuke exposities in Amsterdam.

Inhoudsopgave stadsdelen:

Tentoonstellingen Amsterdam-Noord

Life in a Different Resolution bij Nxt Museum

De expositie ‘Life in a Different Resolution’ wordt georganiseerd bij Nxt Museum. Vanaf 27 september kan het werk van de post digitale kunstgroep Random International daar bekeken worden. De tentoonstelling ‘Life in a Different Resolution’ presenteert nieuw voltooide werken en andere die nog nooit in Europa zijn vertoond. Ook schetst de expositie een lijn door het creatieve proces van de kunstenaars, van 2006 tot vandaag. De show is samengesteld door Bogomir Doringer en belicht het vakmanschap binnen en de contextuele achtergronden van een overzicht van hun werk. Lees verder..

Tentoonstellingen Amsterdam-West

Light/Shadow, an Inspiration bij WG Kunst

In WG Kunst is van 22 t/m 30 juni 2024 een tentoonstelling te zien van de Amsterdamse beeldhouwer/kunstenaar Joop Haring (1952). Zijn werk is sterk beïnvloed door de culturen van India en China. Als Artist in Residence heeft hij deze landen vele malen bezocht, om telkens weer te ervaren, hoeveel rijkdom deze landen aan cultuur en geschiedenis hebben. Een verrijking, zoals hij zelf zegt, die hij daarna inzet om tot nieuwe werken te komen. Lees verder..

Michel de Klerk, inspirator van de Amsterdamse School bij Museum het Schip

Michel de Klerk, inspirator van de Amsterdamse School bij Museum het Schip. Het museum viert met deze tentoonstelling zijn talent en zijn enorme, nog altijd voortdurende invloed. Lees verder ..

Tentoonstellingen Amsterdam Nieuw-West

 

Tentoonstellingen Amsterdam-Zuid

Matthew Wong | Vincent van Gogh bij Van Gogh Museum

Deze tentoonstelling gaat dieper in op de artistieke én persoonlijke connectie tussen Wong en Vincent van Gogh. Wong zag zijn eigen leven gespiegeld in dat van Van Gogh.

Kunst der ontmoeting bij Rijksmuseum tuinen

Kunst der ontmoeting. Zo omschrijft de Koreaanse kunstenaar Lee Ufan zijn werk zelf. De minimalistische sculpturen zorgen voor een moment van rust aan het Museumplein. Lees verder..

Painting as Prop bij Stedelijk Museum

Painting as Prop van Wilhelm Sasnal (1972, Tarnów, Polen) in de prestigieuze IMC erezaal. De tentoonstelling presenteert vijfentwintig schilderijen, waarvan sommige een rol speelden als rekwisieten in Sasnals recente filmproject The Assistant, waarin de grenzen tussen kunst en film vervagen en botsen met de hedendaagse wereld. Lees verder..

Marina Abramović bij Stedelijk Museum

Marina Abramović bij Stedelijk Museum. Dompel je onder in de wereld van de legendarische Marina Abramović, in het grootste overzicht ooit in Nederland! Ruim 60 sleutelwerken tonen de ontwikkeling van het indrukwekkende oeuvre van de pionier van de performancekunst in de afgelopen vijftig jaar: van haar vroege werk, dat ze maakte in het voormalige Joegoslavië en in Amsterdam, tot de baanbrekende performances met haar partner Ulay en het solowerk waarmee ze nog steeds actief is. Lees verder..

Landschappen van het gevoel bij Van Gogh Museum

Ontdek ruim veertig dromerige landschappen uit onze prentencollectie. Met deze werken gaf een jonge generatie kunstenaars aan het einde van de 19de eeuw uiting aan hun gevoelens en persoonlijke ervaringen. Wegens de kwetsbaarheid en lichtgevoeligheid van deze prenten worden ze niet vaak getoond. Lees verder..

De vaste collectie: Van Goghs meesterwerken bij Van Gogh Museum

Bekijk de meesterwerken van Vincent van Gogh in het museum en laat je meevoeren in zijn ontwikkeling als kunstenaar. Stap in Van Goghs wereld en ontdek de ideeën en ambities achter zijn kunst. Lees verder..

Tentoonstellingen Amsterdam-Oost

Really? Art and Knowledge in Time of Crisis bij Framer Framed

Really? Art and Knowledge in Time of Crisis toont werken gebaseerd op forensische onderzoeksmethoden en data-analyse, maar bestaat ook uit andere vormen van multivisueel onderzoek. Lees verder..

Onze koloniale erfenis bij Wereldmuseum Amsterdam

Expositie Onze koloniale erfenis is te zien bij Wereldmuseum Amsterdam. In de aankondig van deze tentoonstelling is te lezen dat kolonialisme niet iets van het verleden is. Daarnaast stellen ze dat het de wereld heeft gevormd: onze fysieke, mentale en persoonlijke wereld. De invloed van kolonialisme is nog steeds aanwezig in de huidige samenleving. In de expositie ‘Onze koloniale erfenis’ wordt gekeken naar de Nederlandse koloniale geschiedenis en aanwezigheid, in Indonesië, Suriname, Curaçao, Sint Maarten en andere landen. Bezoekers krijgen meer te zien en horen over geschiedenis die voor velen nog onbekend is. Lees verder..

Plastic Crush bij Wereldmuseum Amsterdam

De tentoonstelling Plastic Crush vindt plaats bij Wereldmuseum Amsterdam. Deze expositie geeft stof tot nadenken over het gebruik van plastic? Waar denk jij eigenlijk aan als je het woord plastic hoort? Wellicht aan afval, troep, fantastisch, transparant of kleurrijk? Lees verder..

SARI/STATEMENT bij Wereldmuseum Amsterdam

SARI/STATEMENT tentoonstelling in het Wereldmuseum Amsterdam toont de sari als één van de grootste wereldwijde fashion-verhalen van dit moment. In deze mode-expositie zie je hoe ontwerpers, dragers en makers op hun eigen manier betekenis geven aan- en een statement maken met de sari: als mode, als zelfexpressie of verzetsdaad en op nog vele andere manieren. Lees verder..

Tentoonstellingen Amsterdam-Centrum

Provence Works bij Huis Marseille

De expositie toont het werk dat Jeff Cowen de afgelopen jaren in de Zuid-Franse Provence heeft gemaakt. Gefascineerd door het scherpe licht en de overweldigende natuur heeft hij hierin zijn gevoel voor deze regio weten te vangen.

Rebels bij Foam

De tentoonstelling Rebels is het eerste grootschalige retrospectief van iconisch punk- en hiphopfotograaf Janette Beckman. Gedurende de afgelopen 40 jaar heeft ze underground-bewegingen gedocumenteerd, van de opkomst van de punk- en hiphopscene tot bewegingen als Black Lives Matter. Lees verder…

Museum om de Hoek bij Amsterdam Museum

De vierde editie van Collecting the City wordt de kleine tentoonstelling Museum om de Hoek gepresenteerd waarin topstukken van het Pianola Museum, Atelier Volten en Bellamy BuurtMuseum te zien zijn. Lees verder..

Manahahtáanung of Nieuw Amsterdam? bij Amsterdam Museum

Manahahtáanung of Nieuw Amsterdam? Het Inheemse verhaal achter New York.

400 jaar geleden arriveerden de eerste Nederlandse kolonisten in het gebied dat tegenwoordig New York is. Hun opdracht vanuit de Nederlandse West-Indische Compagnie (WIC) was om de kolonie Nieuw Nederland te stichten, met de hoofdstad Nieuw Amsterdam, op de zuidpunt van het huidige Manhattan. Lees verder..

Stadsherstel Surinaamse Maanden bij Amstelkerk

Verkoopexpositie ten bate van Surinaams erfgoed ‘Dwalen met een deken van herinneringen- kunstenaars in relatie tot Suriname’. Lees verder..

THE FUTURE IS EQUAL bij Capital C

THE FUTURE IS EQUAL bij Capital C is een tentoonstelling samengesteld door Young Collectors Circle. Een all female groepstentoonstelling. Lees verder..

Home and the world bij Museum Van Loon

Home and the World (5 april – 7 juli) is een tentoonstelling van hedendaagse kunst in de historische context van Museum Van Loon samengesteld door gastcurator en kunsthistoricus Thomas J. Berghuis. Veertien kunstenaars van over de hele wereld onderzoeken de complexe verbanden tussen kolonialisme en nationalisme. Lees verder..

A veil as a glaze bij Oude kerk

In de presentatie A veil as a glaze, te zien vanaf 25 mei in drie ruimtes aan de randen van de Oude Kerk, toont kunstenaar Ana Navas (Ecuador, 1984, woont en werkt in Rotterdam) een serie glaswerken die qua techniek doen denken aan het brandschilderen van glas zoals vanaf de middeleeuwen vaak in kerken werd toegepast. Lees verder..

Déjà vu bij Stadsarchief Amsterdam

Bij de tentoonstelling Déjà vu ontdek je de veranderende stad door de lens van Erik Klein Wolterink. De fotograaf doorkruist de stad op zoek naar unieke beelden en de verhalen erachter. Lees verder..

ME YOU US THEM bij @Droog

ME YOU US THEM bij @Droog te zien van 12 april 2024 t/m 30 juni 2024 De tentoonstelling onderzoekt de kwestie ‘hoe samen te leven’ op een schaal die varieert van de grenspolitiek van natiestaten tot de interacties van individuen. Door diversiteit te waarderen en te omarmen kunnen samenlevingen hun potentieel voor innovatie, creativiteit en sociale vooruitgang ontsluiten. Lees verder..

World Press Photo bij De Nieuwe Kerk

De tentoonstelling presenteert de resultaten van de World Press Photo Contest 2024 en toont de beste en belangrijkste journalistieke foto’s en documentairefotografie van het afgelopen jaar, geselecteerd door een onafhankelijke jury. Lees verder..

Verzet tegen slavernij bij Verzetsmuseum

Verzet tegen slavernij bij het Verzetsmuseum is de eerste pop-up tentoonstelling van het Slavernijmuseum en behandelt zowel het verzet van tot slaaf gemaakte mensen zelf als de anti-slavernijbeweging in Nederland. Lees verder..

Chad in Amsterdam bij het Grachtenmuseum

Chad in Amsterdam bij het Grachtenmuseum waar het jury rapport van Stichting Tim Killiam vermeldt: “Chad Bilyeu biedt een nieuwe kijk op de stad en bezit als kunstenaar een sterk en volstrekt eigen handschrift. Lees verder..

Who Cares bij Museum van de Geest

Who Cares? is een eerbetoon aan slachtoffers en helden van de zorg tijdens WOII. Bij deze tentoonstelling worden er verhalen verteld van vergeten slachtoffers en verborgen helden binnen de psychiatrie en verstandelijke gehandicaptenzorg tijdens de oorlog. Lees verder..

Het Amsterdam van Piet van Eeghen bij Amsterdam Museum

Het Amsterdam van Piet van Eeghen bij Amsterdam Museum is een tentoonstelling waar wordt stilgestaan bij Van Eeghen als Amsterdamse weldoener, kunstverzamelaar en bankier. Lees verder..

Tentoonstellingen Amsterdam Zuidoost

Kijkje bij het Bijlmer Museum

Wat dacht je ervan om eens een kijkje te nemen bij het Bijlmer Museum? Natuurlijk kan je besluiten om een van de grote musea in de hoofdstad te bezoeken. Maar wellicht vind je het wel veel leuker om bij dit museum in Amsterdam Zuidoost te gaan koekeloeren. Lees verder..

Tentoonstellingen Weesp

De Vorm van Klank bij Museum Weesp

Bij de tentoonstelling De Vorm van Klank bij Museum Weesp stap je binnen in een wereld waar traditie en vernieuwing samenkomen!

In Weesp, met zijn rijke industriële en culturele geschiedenis, wonen twee vioolbouwers, Theo Marks en Frank van der Horst.
Deze twee vaklieden hebben verschillende benaderingen van hun ambacht. Lees verder..

 

PS Neem ook een kijkje op onze overzichtspagina met exposities in Amsterdam!