Storytelling Centre presenteert de tweede editie van het Verhalen van Amsterdam Festival
Foto credits: Storytelling Centre

Op 15, 16 en 17 december vindt de tweede editie van het Verhalen van Amsterdam Festival plaats. Dit jaar in Tuindorp Oostzaan, Slotermeer en aan de Noordoever van de Sloterplas. Buurtbewoners vertellen hun verhalen over de buurt. Wat maakt de buurt voor hen tot een speciale plek en wat houdt hen bezig?

Buurtbewoners zullen, begeleid door professionals en coaches op het gebied van storytelling, hun verhalen over de buurt delen tijdens de tweede editie van het Verhalen van Amsterdam Festival. Dit doen zij om een belangrijke reden: verhalen kunnen verbinden of verdelen. We identificeren en positioneren onszelf op basis van verhalen; verhalen die we over onszelf vertellen én verhalen die over ons verteld worden.

Het Verhalen van Amsterdam Festival is een onderdeel van een reeks projecten van Storytelling Centre waarbij het delen van verhalen, diversiteit en ontmoeting centraal staan. “Wij zijn ervan overtuigd dat de stad Amsterdam bestaat uit de verhalen van haar inwoners. Deze zijn een belangrijk onderdeel van het DNA van de stad.” stelt Arjen Barel, directeur van Storytelling Centre. “Daarom zijn wij constant op zoek naar die verhalen; verhalen die Amsterdammers verbinden en verrassen. Verhalen waar we in kunnen meevoelen of verhalen waardoor we kunnen leren over elkaar.”

Praktische informatie

15 December ‘Verhalen uit Tuindorp Oostzaan’ | Het Zonnehuis, 20:00

16 December ‘ID\Club: Jong talent uit Slotermeer’ | Cultuurhuis de Vlugt, 20:00

17 December ‘Stemmen van de Noordoever’ | New Metropolis, 15:00

Entree: €5.- (per dag)

Kijk voor meer informatie en tickets op: www.verhalenvan.amsterdam