Samen met je vrienden een kookcursus in Amsterdam
Esther’s Cookery Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Een kookcursus in Amsterdam kan het begin zijn van een mooie toekomst in de keuken. In de hoofdstad zijn een aantal leuke plekken waar je kookcursussen kunt volgen. Door samen een cursus te volgen kan de vriendschap nog hechter worden. En natuurlijk gaan jullie kookkunsten erop vooruit! Zelf vinden we het super leuk om lekker te kunnen koken. Eten kan een moment zijn van gezellig samenzijn. Als je een drukke dag hebt is het een welkome afleiding om even lekker te kokkerellen. Genoeg redenen dus om een kookcursus in Amsterdam te volgen. Vrije Tijd Amsterdam heeft een overzicht gemaakt met plekken waar je samen met je vrienden in Amsterdam een kookcursus kunt volgen.

Zuid

Amsterdam Zuid

La Cucina Del Sole

De La Cucina Del Sole is een Italiaanse kookschool in Amsterdam. Een super leuke plek om een kookcursus in Amsterdam te volgen. De school is in 2002 opgericht door Nicoletta Tavella. Je leert hier hoe je lekker Italiaans kunt koken. Dit doe je met behulp van echte Italianen. Al snel nadat het bedrijf was opgestart werden ze bekend op het gebied van Italiaans koken en culinaire expertise in Nederland. Tegenwoordig werken ze met een klein team van leraren en assistenten.

Samen met je vrienden een kookcursus in Amsterdam
La Cucina Del Sole

Bij deze organisatie kunnen ze veel aandacht bieden aan iedereen die de locatie komt bezoeken. Of het nu gaat om een kooksessie voor teambuilding of voor workshops en cursussen gewijd aan het leren van de geheimen van de echte Italiaanse keuken. Nicoletta is geboren en getogen in Italië. Op 22-jarige leeftijd verhuisde ze naar Nederland, waar ze lange tijd als tolk/vertaler heeft gewerkt.

Samen met je vrienden een kookcursus in Amsterdam
La Cucina Del Sol

Deze locatie ligt in de Warmondstraat. Deze straat ligt in stadsdeel Zuid. De Warmondstraat is gelegen in de buurt Westlandgrachtbuurt en hoort ook bij de wijk Hoofddorppleinbuurt. In de buurt zijn nog meer dingen te beleven. Je zou een bezoekje aan La Cucina Del Sole dus kunnen combineren met een andere activiteit. Zo zijn er dichtbij deze Amsterdamse plek allerlei horecagelegenheden te vinden. Er zijn ook genoeg plekken om lekker te winkelen en binnen 10 minuten lopen ben je in het Vondelpark.

Adres: Warmondstraat 180-182

Amsterdam Cooking Workshops

Bij Amsterdam Cooking Workshops kun je Indonesische, Thaise en Vietnamese kookworkshops en kookcursussen volgen. Je zal lekker Aziatisch leren koken. De kookschool leert je de speciale smaken van de Indonesische, Thaise en Vietnamese keuken te ontdekken.

Oprichter en drijvende kracht van Amsterdam Cooking Workshops is David. Hij is van Nederlandse en Indonesische komaf. Zijn familie is altijd gek geweest op lekker eten en David bracht veel tijd door in de keuken. Op die plek zag hij hoe zijn moeder gerechten klaar maakte. Andere familiebezoeken draaide vaak ook om eten.

Deze plek in Amsterdam bevindt zich in de Vrijheidslaan. Dit is een hoofdstraat in stadsdeel Zuid, welke samen met de Berlagebrug de oostelijke toegang vormt tot de Rivierenbuurt. In de buurt zit onder andere de Weesperzijde, wat erg leuk is om te bezoeken. Dat is een straat aan het water van de Amstel. Aan de waterkant zitten een aantal leuke bars en restaurants. Daarnaast is er een sportcentrum en er zit zelfs een heus museum in de straat.

In de Rivierenbuurt zelf is eveneens genoeg te beleven. Er is onder andere veel horeca, supermarkten, kappers en allerlei soorten winkels.

Adres: Vrijheidslaan 26-1

Bio Lou

Bij Bio Lou kun je privé kookworkshops in Amsterdam volgen. De kookstudio wordt omschreven als gezellig en kleinschalig. De studio heeft een tuin. Er is een ruim aanbod van kookworkshops waaraan je kunt deelnemen.

Milou is de drijvende kracht achter Bio Lou. Zij houdt de kookstudio al meer dan 8 jaar draaiende. Dit doet ze met plezier. De keuken wordt door Milou omschreven als kleinschalig en gezellig. Je kunt er een groot aantal kookworkshops in Amsterdam volgen. Dit kan met 2 maar ook met 20 personen en alles daar tussenin.

Deze locatie is gevestigd aan de Aalsmeerweg. Deze straat ligt in het stadsdeel Zuid. De straat zorgt voor verbinding tussen het Hoofddorpplein en het Aalsmeerplein. De straat is vroeger vernoemd naar Aalsmeer. In de buurt is van alles en nog wat te doen. Zo ligt de straat dichtbij allerlei leuke bars en restaurant, waar Amsterdam overigens vol mee zit. Er zijn ook voldoende shopmogelijkheden in de buurt. Het is ongeveer tien minuten fietsen om het Vondelpark te bereiken.

Adres: Aalsmeerweg 36H

Esther’s Cookery

De kookstudio Esther’s Cookery ligt in het hartje van Amsterdam. Je kan hier deelnemen aan een van de vele open workshops. Je dient hiervoor wel een plekje te reserveren. Het is ook mogelijk om een prive workshop te boeken met vrienden, familie of collega’s.

Esther Weissman-Erwteman is de stuwende kracht achter dit bedrijf. Zij is geboren en opgegroeid in Amsterdam. Nog steeds is ze woonachtig in de hoofdstad. Inmiddels met haar man Jaier en dochter Sara.

Esther reisde veel voor haar werk. Zodoende kwam ze veel verhalen, recepten en smaken tegen. Het inspireerde haar om een eigen kookstudio te openen. Dit deed ze uiteindelijk in 2016 in de Bruisende wijk De Pijp. Er wordt maandelijks ongeveer met 250 gasten gekookt. Er wordt met seizoensgebonden producten gewerkt.

Deze locatie ligt in de Gerard Doustraat. Deze straat ligt in De Pijp in Amsterdam Zuid. In de Gerard Doustraat zijn leuke dingen om te doen. Zo bevinden zich hier hippe bars en restaurants. Er zijn ook leuke winkeltjes waar je een bezoekje aan kunt brengen. De Pijp wordt door velen betiteld als een bruisende buurt. Wij sluiten ons daar volledig bij aan.

Vlakbij de Gerard Doustraat ligt de befaamde Albert Cuyp markt. Je kunt hier allerlei verse producten kopen zoals groente, fruit, vis en kaas. Daarnaast zijn er allerlei verschillende martkraampjes die je kunt bezoeken. Elk marktkraampje verkoopt weer eigen producten.

Adres: Gerard Doustraat 46

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam